TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Falckon Genel Müdürü Yamaner: Yangınlar şirketleri batırabilir

Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner, fabrika patlamaları konusunda Türkiye'de patlamanın gerçekleştiğini söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2024 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2024 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
Falckon Genel Müdürü Yamaner: Yangınlar şirketleri batırabilir

Dünya çapında tedarik zincirinde yaşanan aksamaların bir sürdürülen sorumlusu fabrika arızaları. Endüstriyel inşaatların yaklaşık yüzde 20'si kimya sektöründe. Büyük yangınlara maruz kalanlar yüzde 60'ı batıyor!

Sanayi tesislerinde ortaya çıkan yangınlar ülke ekonomilerini tehdit ederken, büyük bir kısmı da batma riski ile karşı karşıya kalıyor. Türkiye'nin en büyük sanayi ticaretinin listelendiği İSO 500'ün ilk 10'nunda 2, tamamında 6 büyük sanayi şirketlerinin de bulunduğu kurumlara endüstriyel itfaiye hizmeti veren Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner, fabrika patlamaları konusunda Türkiye'de patlamanın gerçekleştiğini söylüyor. Yamaner ''Endüstriyel imkanlarda ilk 3 dakikada ve doğru müdahale edemezsiniz söndüremezsiniz. Büyük mağazalar aynı zamanda müşteriyi yönlendirmek demektir. Tedarik zincirinden koptuğunuz anda, şirketin kadrosunda kayıtlısınız. Hiçbir sigorta şirketini kaybetmezseniz müşterinizi karşılarız. Dünyada bu şekilde iflasa sürüklenen çok sayıda dev şirket var uyarısında bulundu.

Dünya Ticaret Örgütü'nün küresel ticaret hacmine göre 32 hizmet doları üzerinde. Dünyanın bir ucundan üretilen ürün, başka bir uçta müşteri bulabiliyor. Türkiye'de dünya ekonomisine entegre olmuş seçeneklerin biri. 250 milyar doların üzerinde ihracat ile dünyanın dört bir yanında ürün satıyor. Bununla birlikte küresel ticaret ağı her geçen gün büyürken, şirketler herhangi bir sıkıntı anında tedarikçi bulmakta çok güç çekmiyorlar. Böylece, tedarik zincirinin dışında kalmak ise şirketler için dönülmez olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.

Küresel tedarik zincirini pandemi, savaş ve siyasal olaylar dışında dünyada en çok kesintiye uğratan olay ise endüstriyel patlamalar. 2023 yılında yaklaşık 4 bin endüstriyel yangın kaynaklı tedarik zinciri kesintisi meydana gelirken, kimya, teknoloji ve otomotiv sanayi en çok etkilenen sektör oldu.

Türkiye'nin en ilk ve tek endüstriyel sanayi hizmeti veren şirketi Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner, fabrikada patlama ve patlamaların doğrudan ekonomik hasarlara yol açmasının yanı sıra, iş kesintisi ve kayıp kayıpları gibi diğer dolaylı kayıplar da neden olduğunu söyledi. Yamaner ''Avrupa'da endüstriyel ürünler yılda ortalama 5 milyar avroluk ekonomik kayba neden oluyor. Türkiye'de ise yer yıl yaklaşık 1500 civarında endüstriyel patlama oluyor. İçerisindeki bina, ekipman vs kaybı yıllık 250 milyon avro'nun üzerindedir. Bu hasar hesabına, itibar kaybı ve müşteri kaybı bedelleri dahil değil'' dedi.

Endüstriyel yangınların yaklaşık yüzde 20'sinin kimya sektöründeki sanayi sektöründeki verisini ifade eden Yamaner, büyük yangınların ardından faaliyete yeniden faaliyete geçirilmesinin uzun zaman aldığını belirtti '' Büyük yangınlar aynı zamanda müşterinin durması demektir. Tedarik zincirinden koptuğunuz anda, şirketin kadrosunda kayıtlısınız. Hiçbir sigorta şirketini kaybetmezseniz müşterinizi karşılarız. Dünyada bu şekilde iflasa sürüklenen çok sayıda dev şirket var uyarısında bulundu.

Yangınlar şirketleri batırılabilir

Endüstriyel yangınlar konusunda Türkiye'de yeterince sıcaklıkta oluşmadığını ifade eden Yamaner , 'Özellikle hidrokarbon malzemeleri üreten, yıkayan ve depolayan kimya endüstrileri patlama ve patlama riski ve yanmanın neden olduğu çeşitli hasarlar potansiyeli potansiyel olarak risk altında. Bu patlamalar insan ölümlerine, ciddi yaralanmalara, ekipman hasarından kaynaklanan mali kayıplara ve üretim faaliyetinin aksamına, iş kaybı ve bazen onarılamayan hasarlara neden olabilir. Ayrıca sigorta primleri gibi diğer büyümeler de artmakta. Bu nedenle, özellikle kimya, petrol ve doğal gaz endüstrilerinde tehlikenin ve bunları kontrol etme yollarının belirlenmesi çok önemlidir. Petrol ve gaz endüstrilerindeki şirketlerin sermaye maliyetinin yüzde 15 ila yüzde 30'unu bu nedenle güvenlik ve korumanın korunmasına harcanmakta'' diye konuştu.

Türk sanayisini koruyun!

Yangın arızasıyla karşılaşan firma yüzde 60'ın iflasa sürüklendiğini ifade eden Yamaner Avrupa Birliği'ndeki tüm yangınların yüzde 6.2'sinin konut dışı endüstriyel üretimlerin durdurulması '' Türkiye'de üretilen en büyük üretim dikkat dağıtma ve yüz milyarlarca üretim var. Dev sanayi şirketlerimiz var. Bunlar, lokomotiflerin çoğunda görülür. Bu şirketleri her türlü risklerden korumalıyız. Son yıllarda dünyada patlamalardan sonra batan şirket haberlerini sık sık takip etmeye başladık. Bu nedenle en büyük risklerden biri olan patlayıcıya karşı sanayi tesislerimizi koruma altına almalıyız. '' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.