Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak'tan Ramazan ayı beslenme önerileri
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak'tan Ramazan ayı beslenme önerileri
Oruç tutanların sahur yapmaları sağlıkları için önemli.
Haber Giriş Tarihi: 26.02.2025 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2025 12:53
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.dijitalhaber.com.tr
“11 ayın sultanı” olarak anılan Ramazan Ayı süresince sağlıklı beslenme, değişen öğün düzenleriyle daha da önem kazanıyor. DoktorTakvimi uzmanlarından Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan Ayı'nda dengeli beslenmenin yanı sıra yeterli sıvı tüketiminin önemine dikkat çekerek, oruç tutacak bireyler için sağlıklı öğün önerilerinde bulundu. Sağlıklı beslenme, yaşamın her döneminde olduğu gibi Ramazan Ayı'nda da oldukça önemli. DoktorTakvimi uzmanlarından Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan Ayı'nı sağlıklı şekilde geçirmek isteyenler için önemli ipuçları paylaştı.
Oruç tutanların sahur yapmaları sağlıkları için gerekli
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak: “Sahur ve iftar öğünleri yeterli enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral içermeli; öğünler ise düzenli, dengeli ve yeterli olmalı. Her öğünde küçük porsiyonlu ve enerji içeriği yoğun olmayan yiyecek ve içecekler tüketilmesini öneriyoruz. Sahur ve iftarda ayrıca yeterli su ve sıvı alımının altını çiziyoruz” dedi. Oruç tutanların sahur yapmalarının sağlığın korunması açısından önemli olduğunu ifade eden Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi proteinden zengin gıdalar ile hafif kahvaltı veya çorba, sebze yemeği gibi hafif yiyecekler tercih edilmesini öneriyor ve ekliyor: “Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması gerekir. Yoğun karbonhidrat içerikli hamur işleri ve şekerli gıdalar kan şekerinde ani yükseliş ve düşüşlere yol açacağından hızlı acıkmaya neden olacaktır. Süt ürünleri, yumurta ve kompleks karbonhidratlar uzun süre tokluk ve kan şekerimizde denge sağlayacaktır.”
Oruç açarken bu tavsiyelere dikkat
Oruç tutarken yeterli düzeyde su ve sağlıklı sıvı alımı sağlanmalıdır uyarısında bulunan Diyetisyen Yeşilırmak, günde ortalama en az 2 ila 2,5 litre (12-14 su bardağı) su içmeye, bununla birlikte Ramazan Ayı'nda ek sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayranı, taze sıkılmış meyve ve sebze sularını, maden suyunu sık sık tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bu sayede yeterli sıvı alımının, vücut fonksiyonlarının devamlılığı için önemli olmakla birlikte kabızlığı da önleyeceğini belirtti.
İftarda 1,2 zeytin veya hurma ile oruç açtıktan sonra peynir, domates içeren küçük bir kahvaltı veya çorba gibi hafif yiyeceklerle devam edip 15 ila 20 dakika yemeye ara vermeyi öneren Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arayı vermek kan şekerinin çok hızlı yükselmesinin önüne geçer, hızlı bir şekilde ana yemek yenilmediği için de beynimize doyma sinyalleri zamanında gidecektir. Yemeği yavaş ve güzel çiğneyerek tüketmek ise hem hazımsızlık hem de kabızlık yaşanmasını engelleyecektir. Az yağlı et yemeği, sebze yemeği, salata, yoğurt ya da ayran ile iftarınıza devam edebilirsiniz. Beyaz ekmek, pirinç gibi kan şekerini hızlı yükselten glisemik indeksi yüksek gıdalar yerine tam buğday ekmeği, bulgur, kepekli makarna, kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya vb.) gibi glisemik indeksi düşük, bol posalı gıdalar tercih edilmesi uygun olacaktır.”
Yemekler kadar pişirme yöntemleri de önemli Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak: “Yemekleri pişirme yöntemlerinin de önemli olduğunu unutmamak gerekir. Kızartılmış ve yağlı besinler yerine ızgara, fırın, haşlama, buğulama veya tencerede pişmiş yiyecekler tercih edilmeli, çorbalar kremasız ve yağsız yapılmalıdır. İftarda az yağlı etler tercih edilmesini tavsiye ediyoruz. Sebze yemekleri etli yapılacaksa yağ kullanmadan da pişirilebilir. Kavrulmuş, kızartılmış ve tütsülenmiş yemeklerden uzak durulmasını öneriyoruz” dedi.
İftardan 1 ya da 2 saat sonra meyve ve kefir, ayran, yoğurt, tarçın da ilave edilerek tatlı yerine tercih edilebilir diyen Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, iftardan sonra tatlı yemek isteyenlere haftada 1 ya da 2 gün olmak üzere, aşırı şerbetli ve ağır hamur tatlıları yerine meyve ve sütlü tatlılar (güllaç, muhallebi, sütlaç, puding veya dondurma) tercih etmeyi önerdi.
Ramazan'da kilo kontrolü sağlamak için ipuçları Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan'da kilo kontrolü sağlamak için tüyolar verdi:
• Şeker içeriği yüksek yiyecek ve içecekler ile işlenmiş tahıllardan zengin yiyecekler sınırlandırılmalı. Aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar (sütlaç, güllaç, muhallebi vb.) veya meyve tatlıları tercih edilmelidir.
• Yağı alınmış kırmızı etler, balık, hindi ve tavuk eti gibi beyaz etler tüketilmelidir.
• Şarküteri ürünleri (sucuk, sosis, salam, pastırma) tüketilmemelidir.
• Bitkisel yağlar (zeytinyağı, ayçiçek yağı, fındık yağı) kullanılmalıdır.
• Uzun süre aç kalan mideyi yormamak için yemekler yavaş ve iyice çiğnenerek yenilmelidir
• İdrara çıkışı hızlandıran kafeinli içecekler (kahve, çay ve kola) ile yüksek tuz içeren besinlerden uzak durulmalı. Bunun yerine de süt, ayran, sade soda, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, ıhlamur, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.
• Kızartılmış ve yağlı besinler yerine ızgara, fırın veya tencerede pişmiş yiyecekler yenilmelidir.
• Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak oluşabilecek kabızlığı önlemek için sıvı tüketimine özen gösterilmelidir. Yemeklerde lif oranı yüksek yiyecekler (kuru baklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler) ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, hoşaf ve kompostolar, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilebilir.
• Sahur öğünü atlanmamalıdır.
• Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir.
• İftar, hurma veya zeytin ile açılıp, çorba gibi hafif yemeklerle başlanabilir. 15-20 dakika ara verdikten sonra ise az yağlı et yemeği, sebze yemeği ile devam edilebilir. Glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler yerine bulgur pilavı, tam buğdaylı ekmek veya tam buğdaylı makarna tercih edilebilir.
• İftardan 1 ya da 2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak'tan Ramazan ayı beslenme önerileri
Oruç tutanların sahur yapmaları sağlıkları için önemli.
“11 ayın sultanı” olarak anılan Ramazan Ayı süresince sağlıklı beslenme, değişen öğün düzenleriyle daha da önem kazanıyor. DoktorTakvimi uzmanlarından Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan Ayı'nda dengeli beslenmenin yanı sıra yeterli sıvı tüketiminin önemine dikkat çekerek, oruç tutacak bireyler için sağlıklı öğün önerilerinde bulundu. Sağlıklı beslenme, yaşamın her döneminde olduğu gibi Ramazan Ayı'nda da oldukça önemli. DoktorTakvimi uzmanlarından Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan Ayı'nı sağlıklı şekilde geçirmek isteyenler için önemli ipuçları paylaştı.
Oruç tutanların sahur yapmaları sağlıkları için gerekli
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak: “Sahur ve iftar öğünleri yeterli enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral içermeli; öğünler ise düzenli, dengeli ve yeterli olmalı. Her öğünde küçük porsiyonlu ve enerji içeriği yoğun olmayan yiyecek ve içecekler tüketilmesini öneriyoruz. Sahur ve iftarda ayrıca yeterli su ve sıvı alımının altını çiziyoruz” dedi. Oruç tutanların sahur yapmalarının sağlığın korunması açısından önemli olduğunu ifade eden Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi proteinden zengin gıdalar ile hafif kahvaltı veya çorba, sebze yemeği gibi hafif yiyecekler tercih edilmesini öneriyor ve ekliyor: “Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması gerekir. Yoğun karbonhidrat içerikli hamur işleri ve şekerli gıdalar kan şekerinde ani yükseliş ve düşüşlere yol açacağından hızlı acıkmaya neden olacaktır. Süt ürünleri, yumurta ve kompleks karbonhidratlar uzun süre tokluk ve kan şekerimizde denge sağlayacaktır.”
Oruç açarken bu tavsiyelere dikkat
Oruç tutarken yeterli düzeyde su ve sağlıklı sıvı alımı sağlanmalıdır uyarısında bulunan Diyetisyen Yeşilırmak, günde ortalama en az 2 ila 2,5 litre (12-14 su bardağı) su içmeye, bununla birlikte Ramazan Ayı'nda ek sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayranı, taze sıkılmış meyve ve sebze sularını, maden suyunu sık sık tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bu sayede yeterli sıvı alımının, vücut fonksiyonlarının devamlılığı için önemli olmakla birlikte kabızlığı da önleyeceğini belirtti.
İftarda 1,2 zeytin veya hurma ile oruç açtıktan sonra peynir, domates içeren küçük bir kahvaltı veya çorba gibi hafif yiyeceklerle devam edip 15 ila 20 dakika yemeye ara vermeyi öneren Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arayı vermek kan şekerinin çok hızlı yükselmesinin önüne geçer, hızlı bir şekilde ana yemek yenilmediği için de beynimize doyma sinyalleri zamanında gidecektir. Yemeği yavaş ve güzel çiğneyerek tüketmek ise hem hazımsızlık hem de kabızlık yaşanmasını engelleyecektir. Az yağlı et yemeği, sebze yemeği, salata, yoğurt ya da ayran ile iftarınıza devam edebilirsiniz. Beyaz ekmek, pirinç gibi kan şekerini hızlı yükselten glisemik indeksi yüksek gıdalar yerine tam buğday ekmeği, bulgur, kepekli makarna, kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya vb.) gibi glisemik indeksi düşük, bol posalı gıdalar tercih edilmesi uygun olacaktır.”
Yemekler kadar pişirme yöntemleri de önemli
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak: “Yemekleri pişirme yöntemlerinin de önemli olduğunu unutmamak gerekir. Kızartılmış ve yağlı besinler yerine ızgara, fırın, haşlama, buğulama veya tencerede pişmiş yiyecekler tercih edilmeli, çorbalar kremasız ve yağsız yapılmalıdır. İftarda az yağlı etler tercih edilmesini tavsiye ediyoruz. Sebze yemekleri etli yapılacaksa yağ kullanmadan da pişirilebilir. Kavrulmuş, kızartılmış ve tütsülenmiş yemeklerden uzak durulmasını öneriyoruz” dedi.
İftardan 1 ya da 2 saat sonra meyve ve kefir, ayran, yoğurt, tarçın da ilave edilerek tatlı yerine tercih edilebilir diyen Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, iftardan sonra tatlı yemek isteyenlere haftada 1 ya da 2 gün olmak üzere, aşırı şerbetli ve ağır hamur tatlıları yerine meyve ve sütlü tatlılar (güllaç, muhallebi, sütlaç, puding veya dondurma) tercih etmeyi önerdi.
Ramazan'da kilo kontrolü sağlamak için ipuçları
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan'da kilo kontrolü sağlamak için tüyolar verdi:
• Şeker içeriği yüksek yiyecek ve içecekler ile işlenmiş tahıllardan zengin yiyecekler sınırlandırılmalı. Aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar (sütlaç, güllaç, muhallebi vb.) veya meyve tatlıları tercih edilmelidir.
• Yağı alınmış kırmızı etler, balık, hindi ve tavuk eti gibi beyaz etler tüketilmelidir.
• Şarküteri ürünleri (sucuk, sosis, salam, pastırma) tüketilmemelidir.
• Bitkisel yağlar (zeytinyağı, ayçiçek yağı, fındık yağı) kullanılmalıdır.
• Uzun süre aç kalan mideyi yormamak için yemekler yavaş ve iyice çiğnenerek yenilmelidir
• İdrara çıkışı hızlandıran kafeinli içecekler (kahve, çay ve kola) ile yüksek tuz içeren besinlerden uzak durulmalı. Bunun yerine de süt, ayran, sade soda, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, ıhlamur, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.
• Kızartılmış ve yağlı besinler yerine ızgara, fırın veya tencerede pişmiş yiyecekler yenilmelidir.
• Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak oluşabilecek kabızlığı önlemek için sıvı tüketimine özen gösterilmelidir. Yemeklerde lif oranı yüksek yiyecekler (kuru baklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler) ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, hoşaf ve kompostolar, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilebilir.
• Sahur öğünü atlanmamalıdır.
• Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir.
• İftar, hurma veya zeytin ile açılıp, çorba gibi hafif yemeklerle başlanabilir. 15-20 dakika ara verdikten sonra ise az yağlı et yemeği, sebze yemeği ile devam edilebilir. Glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler yerine bulgur pilavı, tam buğdaylı ekmek veya tam buğdaylı makarna tercih edilebilir.
• İftardan 1 ya da 2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır.
Haftanın popüler haberleri
Fed faiz oranını sabit tuttu
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler doğrultusunda değiştirmeyerek yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu.
MGK'dan terörle tavizsiz mücadele kararlılığı
30 Temmuz 2025 tarihli Milli Güvenlik Bildirisi yayımlandı. Bildiride terörle tavizsiz kararlılığı en önemli madde olarak öne çıktı.
Prof. Dr. Hasret Dikici Bilgin, IPSA başkanlığına seçildi
Prof. Dr. Hasret Dikici Bilgin, Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği (International Political Science Association-IPSA) başkanlığına seçildi.
29 Temmuz 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurlar
TCMB tarafından yayımlanan 29 Temmuz 2025 tarihli Döviz Kurları ve Çapraz Kurlar
Shailesh Jejurikar, Protecter Gamble’ın yeni CEO’su oldu
ABD merkezli çok uluslu şirket Protecter & Gamble’ın (P&G) yeni CEO’su bir süredir şirketin operasyon şefliğini yürüten Shailesh Jejurikar oldu.
Pınar Canlı, BDR Thermea Group’ta 12 ülke sorumlusu oldu
BDR Thermea Group’ta küresel atama: Pınar Canlı 12 ülkenin yönetiminden sorumlu olacak.
Kuveyt Türk, esnafa yönelik cansuyu desteği sağlıyor
TESK ile Kuveyt Türk yaklaşık 2 buçuk milyon esnaf ve sanatkârın finansal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik destek için protokol imzaladı.
TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı
TÜİK açıkladı! Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre 0,2 puan artışla yüzde 8,6 olarak tespit edildi.
İletişim Başkanlığında görevden almalar, yeni görevlendirmeler
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir görevden alındı.
Eski tip sürücü belgelerinin geçerliliği 31 Temmuz'da son buluyor
Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için verilen süre yarın sona eriyor. Nüfus Müdürlüklerinde yoğunluk oluşuyor.
Rusya'da 8,8 büyüklüğünde deprem oldu
Rusya'nın doğusunda 8,8 büyüklüğünde deprem oldu.
29 Temmuz 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Altın Fiyatları
29 Temmuz 2025 tarihinde saat 15.00'de yayımlanan TCMB Döviz Kurları ve Altın Fiyatları
28 Temmuz 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
TCMB 28 Temmuz 2025 tarihli Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
25 Temmuz 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
TCMB 25 Temmuz 2025 tarihli Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
18 Temmuz 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
18 Temmuz 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurlar.
17 Temmuz 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
TCMB, 17 Temmuz 2025 tarihli döviz kurlarını ve çapraz kurları yayımladı.
16 Temmuz 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
TCMB 16 Temmuz 2025 tarihli döviz kurlarını ve çapraz kurları yayımladı.
Tüpraş, Moody's şirketinin kredi derecesini duyurdu
Moody's, Tüpraş'ın kredi derecelendirmesini değerlendirdi.
Open AI, Ağustos'ta GPT-5'i piyasaya sürmeye hazırlanıyor
OpenAI, GPT-5 modelini Ağustos ayı başlarında piyasaya sürmeyi planlıyor.
Unilever, İlke Gıda ve Başak Pazarlama'ya RK soruşturması
Rekabet Kurulu, Unilever, İlke Gıda, Mehmet Şahin ve ortakları ile Başak Pazarlama Tem. ve Gıda Ürünleri Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açtı.
Türkiye ile Kazakistan arasında 20 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev huzurunda, iki ülke arasında 20 anlaşma imzalandı.
Türk Traktör, üretime 12 gün ara verecek
Türk Traktör'ün Ankara ve Erenler fabrikalarında planlı bakım çalışmaları nedeniyle üretim duracak; çalışanlar bu sürede yıllık izinlerini kullanacak.
BTSO, soğuk zincirle gıda ihracatını gündemine aldı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Ticaret Bakanlığı destekleriyle Dondurulmuş Gıda sektörü için yeni UR-GE Projesi’nin startını verdi.
Palandöken “Ticari araçlara vergi muafiyeti getirilmeli”
TESK Başkanı Palandöken araçlardaki yeni vergi düzenlemelerinde ticari araçların muaf tutulması hatta mevcut vergilerin bir defaya mahsus sıfırlanmasını önerdi.
Bu yaz Troya Müzesi’ni ziyaret edenlerin sayısı artıyor
Dijital Müzecilik ülkemizdeki önemli giderek artıyor. Bunlardan biri de bu yaz ziyaretçi sayısı artan Troya Müzesi.
Fortinet, kuantum tehditlerine karşı yeni sistem geliştiriyor
Fortinet, yeni kuantum tehditlerine karşı Kuantum-Güvenli koruma geliştiriyor.
THY'nin Halep uçuşları 1 Ağustos'ta tekrar başlıyor
Türk Hava Yolları (THY) Suriye'nin Halep kentine seferlerin 1 Ağustos'ta yeniden başlayacağını duyurdu.
İlk 6 ayda 225,5 milyar liralık matrah farkı ortaya çıktı
Vergi müfettişleri yılın ilk yarısında 225,5 milyar lirayla tarihi düzeyde matrah farkını ortaya çıkardı.
Türkiye'nin petrol ithalatı Mayıs'ta düşüş gösterdi
Türkiye'nin petrol ithalatı Mayıs'ta yüzde 10,4 düştü.
Küresel sıcaklık artışı en yüksek seviyelere ulaştı
Avrupa Birliği'nin (AB) uydu izleme sistemi Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin verilerine göre, küresel ortalama yüzey sıcaklığında 1967'den beri artış eğilimi görülüyor.
Yangınlarla mücadele sürüyor
24 saatte çıkan 55 yangının tamamı kontrol altına alındı, Bursa Harmancık yangınına müdahale sürüyor.
Mücevher üretiminin kalbi 1-4 Ekim'de IJS Tech'te atacak
IJS Istanbul Jewelry Show Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, mücevher üretiminin bugünü ve geleceğini keşfetmek isteyenleri IJS fuarına beklediklerini söyledi.
Kale yangın kapıları satışa çıktı
Kale Yangın Kapıları, yangın sırasında hem bina içindeki kişilerin güvenli bir şekilde tahliyesini sağlamak hem de alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemek amacıyla tasarlanıyor.
Netaş, IDEF 2025'te verimli anlaşmalara imza attı
Netaş, IDEF 2025’te DT Cloud, Aspilsan ve ULAK ile iş birliği protokollerine imza attı.
Türkiye’nin En İyi İnsan ve Kültür Liderleri 2025 başvuruları başladı
Great Place To Work Türkiye’nin “En İyi İnsan ve Kültür Liderleri 2025” Araştırması ve Listesi için başvurular başladı.
THY ile DIB'tan Airbus A350 uçakları için finansman anlaşması
Türk Hava Yolları (THY), "Airbus A350" tipi uçakların alımı için Dubai Islamic Bank (DIB) ile ilk kez finansman anlaşması imzaladı.
Orhaneli-Harmancık yangınını çıkaran hain fetöcü çıktı
Bursa'daki Orhaneli-Harmancık orman yangınıyla ilgili tutuklanan şüpheli suçunu itiraf etti.
YKS tercihleri 1 Ağustos'ta başlıyor
ÖSYM Başkanlığı, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) tercihlerinin 1-13 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Ankara’da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'i resmî törenle karşıladı.
Bu yıl çıkan yangınların yüzde 96'sı insan kaynaklıydı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.