Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak'tan Ramazan ayı beslenme önerileri
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak'tan Ramazan ayı beslenme önerileri
Oruç tutanların sahur yapmaları sağlıkları için önemli.
Haber Giriş Tarihi: 26.02.2025 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2025 12:53
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.dijitalhaber.com.tr
“11 ayın sultanı” olarak anılan Ramazan Ayı süresince sağlıklı beslenme, değişen öğün düzenleriyle daha da önem kazanıyor. DoktorTakvimi uzmanlarından Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan Ayı'nda dengeli beslenmenin yanı sıra yeterli sıvı tüketiminin önemine dikkat çekerek, oruç tutacak bireyler için sağlıklı öğün önerilerinde bulundu. Sağlıklı beslenme, yaşamın her döneminde olduğu gibi Ramazan Ayı'nda da oldukça önemli. DoktorTakvimi uzmanlarından Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan Ayı'nı sağlıklı şekilde geçirmek isteyenler için önemli ipuçları paylaştı.
Oruç tutanların sahur yapmaları sağlıkları için gerekli
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak: “Sahur ve iftar öğünleri yeterli enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral içermeli; öğünler ise düzenli, dengeli ve yeterli olmalı. Her öğünde küçük porsiyonlu ve enerji içeriği yoğun olmayan yiyecek ve içecekler tüketilmesini öneriyoruz. Sahur ve iftarda ayrıca yeterli su ve sıvı alımının altını çiziyoruz” dedi. Oruç tutanların sahur yapmalarının sağlığın korunması açısından önemli olduğunu ifade eden Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi proteinden zengin gıdalar ile hafif kahvaltı veya çorba, sebze yemeği gibi hafif yiyecekler tercih edilmesini öneriyor ve ekliyor: “Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması gerekir. Yoğun karbonhidrat içerikli hamur işleri ve şekerli gıdalar kan şekerinde ani yükseliş ve düşüşlere yol açacağından hızlı acıkmaya neden olacaktır. Süt ürünleri, yumurta ve kompleks karbonhidratlar uzun süre tokluk ve kan şekerimizde denge sağlayacaktır.”
Oruç açarken bu tavsiyelere dikkat
Oruç tutarken yeterli düzeyde su ve sağlıklı sıvı alımı sağlanmalıdır uyarısında bulunan Diyetisyen Yeşilırmak, günde ortalama en az 2 ila 2,5 litre (12-14 su bardağı) su içmeye, bununla birlikte Ramazan Ayı'nda ek sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayranı, taze sıkılmış meyve ve sebze sularını, maden suyunu sık sık tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bu sayede yeterli sıvı alımının, vücut fonksiyonlarının devamlılığı için önemli olmakla birlikte kabızlığı da önleyeceğini belirtti.
İftarda 1,2 zeytin veya hurma ile oruç açtıktan sonra peynir, domates içeren küçük bir kahvaltı veya çorba gibi hafif yiyeceklerle devam edip 15 ila 20 dakika yemeye ara vermeyi öneren Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arayı vermek kan şekerinin çok hızlı yükselmesinin önüne geçer, hızlı bir şekilde ana yemek yenilmediği için de beynimize doyma sinyalleri zamanında gidecektir. Yemeği yavaş ve güzel çiğneyerek tüketmek ise hem hazımsızlık hem de kabızlık yaşanmasını engelleyecektir. Az yağlı et yemeği, sebze yemeği, salata, yoğurt ya da ayran ile iftarınıza devam edebilirsiniz. Beyaz ekmek, pirinç gibi kan şekerini hızlı yükselten glisemik indeksi yüksek gıdalar yerine tam buğday ekmeği, bulgur, kepekli makarna, kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya vb.) gibi glisemik indeksi düşük, bol posalı gıdalar tercih edilmesi uygun olacaktır.”
Yemekler kadar pişirme yöntemleri de önemli Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak: “Yemekleri pişirme yöntemlerinin de önemli olduğunu unutmamak gerekir. Kızartılmış ve yağlı besinler yerine ızgara, fırın, haşlama, buğulama veya tencerede pişmiş yiyecekler tercih edilmeli, çorbalar kremasız ve yağsız yapılmalıdır. İftarda az yağlı etler tercih edilmesini tavsiye ediyoruz. Sebze yemekleri etli yapılacaksa yağ kullanmadan da pişirilebilir. Kavrulmuş, kızartılmış ve tütsülenmiş yemeklerden uzak durulmasını öneriyoruz” dedi.
İftardan 1 ya da 2 saat sonra meyve ve kefir, ayran, yoğurt, tarçın da ilave edilerek tatlı yerine tercih edilebilir diyen Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, iftardan sonra tatlı yemek isteyenlere haftada 1 ya da 2 gün olmak üzere, aşırı şerbetli ve ağır hamur tatlıları yerine meyve ve sütlü tatlılar (güllaç, muhallebi, sütlaç, puding veya dondurma) tercih etmeyi önerdi.
Ramazan'da kilo kontrolü sağlamak için ipuçları Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan'da kilo kontrolü sağlamak için tüyolar verdi:
• Şeker içeriği yüksek yiyecek ve içecekler ile işlenmiş tahıllardan zengin yiyecekler sınırlandırılmalı. Aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar (sütlaç, güllaç, muhallebi vb.) veya meyve tatlıları tercih edilmelidir.
• Yağı alınmış kırmızı etler, balık, hindi ve tavuk eti gibi beyaz etler tüketilmelidir.
• Şarküteri ürünleri (sucuk, sosis, salam, pastırma) tüketilmemelidir.
• Bitkisel yağlar (zeytinyağı, ayçiçek yağı, fındık yağı) kullanılmalıdır.
• Uzun süre aç kalan mideyi yormamak için yemekler yavaş ve iyice çiğnenerek yenilmelidir
• İdrara çıkışı hızlandıran kafeinli içecekler (kahve, çay ve kola) ile yüksek tuz içeren besinlerden uzak durulmalı. Bunun yerine de süt, ayran, sade soda, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, ıhlamur, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.
• Kızartılmış ve yağlı besinler yerine ızgara, fırın veya tencerede pişmiş yiyecekler yenilmelidir.
• Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak oluşabilecek kabızlığı önlemek için sıvı tüketimine özen gösterilmelidir. Yemeklerde lif oranı yüksek yiyecekler (kuru baklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler) ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, hoşaf ve kompostolar, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilebilir.
• Sahur öğünü atlanmamalıdır.
• Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir.
• İftar, hurma veya zeytin ile açılıp, çorba gibi hafif yemeklerle başlanabilir. 15-20 dakika ara verdikten sonra ise az yağlı et yemeği, sebze yemeği ile devam edilebilir. Glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler yerine bulgur pilavı, tam buğdaylı ekmek veya tam buğdaylı makarna tercih edilebilir.
• İftardan 1 ya da 2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak'tan Ramazan ayı beslenme önerileri
Oruç tutanların sahur yapmaları sağlıkları için önemli.
“11 ayın sultanı” olarak anılan Ramazan Ayı süresince sağlıklı beslenme, değişen öğün düzenleriyle daha da önem kazanıyor. DoktorTakvimi uzmanlarından Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan Ayı'nda dengeli beslenmenin yanı sıra yeterli sıvı tüketiminin önemine dikkat çekerek, oruç tutacak bireyler için sağlıklı öğün önerilerinde bulundu. Sağlıklı beslenme, yaşamın her döneminde olduğu gibi Ramazan Ayı'nda da oldukça önemli. DoktorTakvimi uzmanlarından Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan Ayı'nı sağlıklı şekilde geçirmek isteyenler için önemli ipuçları paylaştı.
Oruç tutanların sahur yapmaları sağlıkları için gerekli
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak: “Sahur ve iftar öğünleri yeterli enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral içermeli; öğünler ise düzenli, dengeli ve yeterli olmalı. Her öğünde küçük porsiyonlu ve enerji içeriği yoğun olmayan yiyecek ve içecekler tüketilmesini öneriyoruz. Sahur ve iftarda ayrıca yeterli su ve sıvı alımının altını çiziyoruz” dedi. Oruç tutanların sahur yapmalarının sağlığın korunması açısından önemli olduğunu ifade eden Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi proteinden zengin gıdalar ile hafif kahvaltı veya çorba, sebze yemeği gibi hafif yiyecekler tercih edilmesini öneriyor ve ekliyor: “Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması gerekir. Yoğun karbonhidrat içerikli hamur işleri ve şekerli gıdalar kan şekerinde ani yükseliş ve düşüşlere yol açacağından hızlı acıkmaya neden olacaktır. Süt ürünleri, yumurta ve kompleks karbonhidratlar uzun süre tokluk ve kan şekerimizde denge sağlayacaktır.”
Oruç açarken bu tavsiyelere dikkat
Oruç tutarken yeterli düzeyde su ve sağlıklı sıvı alımı sağlanmalıdır uyarısında bulunan Diyetisyen Yeşilırmak, günde ortalama en az 2 ila 2,5 litre (12-14 su bardağı) su içmeye, bununla birlikte Ramazan Ayı'nda ek sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayranı, taze sıkılmış meyve ve sebze sularını, maden suyunu sık sık tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bu sayede yeterli sıvı alımının, vücut fonksiyonlarının devamlılığı için önemli olmakla birlikte kabızlığı da önleyeceğini belirtti.
İftarda 1,2 zeytin veya hurma ile oruç açtıktan sonra peynir, domates içeren küçük bir kahvaltı veya çorba gibi hafif yiyeceklerle devam edip 15 ila 20 dakika yemeye ara vermeyi öneren Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arayı vermek kan şekerinin çok hızlı yükselmesinin önüne geçer, hızlı bir şekilde ana yemek yenilmediği için de beynimize doyma sinyalleri zamanında gidecektir. Yemeği yavaş ve güzel çiğneyerek tüketmek ise hem hazımsızlık hem de kabızlık yaşanmasını engelleyecektir. Az yağlı et yemeği, sebze yemeği, salata, yoğurt ya da ayran ile iftarınıza devam edebilirsiniz. Beyaz ekmek, pirinç gibi kan şekerini hızlı yükselten glisemik indeksi yüksek gıdalar yerine tam buğday ekmeği, bulgur, kepekli makarna, kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya vb.) gibi glisemik indeksi düşük, bol posalı gıdalar tercih edilmesi uygun olacaktır.”
Yemekler kadar pişirme yöntemleri de önemli
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak: “Yemekleri pişirme yöntemlerinin de önemli olduğunu unutmamak gerekir. Kızartılmış ve yağlı besinler yerine ızgara, fırın, haşlama, buğulama veya tencerede pişmiş yiyecekler tercih edilmeli, çorbalar kremasız ve yağsız yapılmalıdır. İftarda az yağlı etler tercih edilmesini tavsiye ediyoruz. Sebze yemekleri etli yapılacaksa yağ kullanmadan da pişirilebilir. Kavrulmuş, kızartılmış ve tütsülenmiş yemeklerden uzak durulmasını öneriyoruz” dedi.
İftardan 1 ya da 2 saat sonra meyve ve kefir, ayran, yoğurt, tarçın da ilave edilerek tatlı yerine tercih edilebilir diyen Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, iftardan sonra tatlı yemek isteyenlere haftada 1 ya da 2 gün olmak üzere, aşırı şerbetli ve ağır hamur tatlıları yerine meyve ve sütlü tatlılar (güllaç, muhallebi, sütlaç, puding veya dondurma) tercih etmeyi önerdi.
Ramazan'da kilo kontrolü sağlamak için ipuçları
Diyetisyen Nurgül Yeşilırmak, Ramazan'da kilo kontrolü sağlamak için tüyolar verdi:
• Şeker içeriği yüksek yiyecek ve içecekler ile işlenmiş tahıllardan zengin yiyecekler sınırlandırılmalı. Aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar (sütlaç, güllaç, muhallebi vb.) veya meyve tatlıları tercih edilmelidir.
• Yağı alınmış kırmızı etler, balık, hindi ve tavuk eti gibi beyaz etler tüketilmelidir.
• Şarküteri ürünleri (sucuk, sosis, salam, pastırma) tüketilmemelidir.
• Bitkisel yağlar (zeytinyağı, ayçiçek yağı, fındık yağı) kullanılmalıdır.
• Uzun süre aç kalan mideyi yormamak için yemekler yavaş ve iyice çiğnenerek yenilmelidir
• İdrara çıkışı hızlandıran kafeinli içecekler (kahve, çay ve kola) ile yüksek tuz içeren besinlerden uzak durulmalı. Bunun yerine de süt, ayran, sade soda, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, ıhlamur, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.
• Kızartılmış ve yağlı besinler yerine ızgara, fırın veya tencerede pişmiş yiyecekler yenilmelidir.
• Beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak oluşabilecek kabızlığı önlemek için sıvı tüketimine özen gösterilmelidir. Yemeklerde lif oranı yüksek yiyecekler (kuru baklagiller, kepekli tahıllar, sebzeler) ve ara öğünlerde de taze ve kuru meyveler, hoşaf ve kompostolar, ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler tercih edilebilir.
• Sahur öğünü atlanmamalıdır.
• Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılabilir.
• İftar, hurma veya zeytin ile açılıp, çorba gibi hafif yemeklerle başlanabilir. 15-20 dakika ara verdikten sonra ise az yağlı et yemeği, sebze yemeği ile devam edilebilir. Glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler yerine bulgur pilavı, tam buğdaylı ekmek veya tam buğdaylı makarna tercih edilebilir.
• İftardan 1 ya da 2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır.
Haftanın popüler haberleri
Prolink TD SYNNEX'e “Yılın Distribütörü” ödülü
Palo Alto Networks'ten Prolink TD SYNNEX'e “Yılın Distribütörü” ödülü.
Fed, politika faizini yüzde 4-4,25 aralığına indirdi
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde 25 baz puan düşürerek yüzde 4-4,25 aralığına indirdi.
Esra Erbilgin'e Abdi İbrahim'de Bölüm Direktörlüğü görevi
Esra Erbilgin, Abdi İbrahim Gastro Cerrahi ve Hepatoloji Bölüm Direktörü olarak atandı.
Neslihan Nigiz Ulak'a La Lorraine’de küresel görev
La Lorraine’in Türkiye & Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcısı Neslihan Nigiz Ulak oldu.
Brad Smith duyurdu: Washington'a 100 milyon dolarlık iklim yatırımı
Microsoft'un Başkan Yardımcısı Brad Smith, Microsoft İklim İnovasyon Fonu'nun eyaletteki şirket ve projelere 100 milyon dolar yatırım taahhüdünü vurguladı.
Microsoft, İngiltere'de 30 milyar dolar yatırım yapacak
Microsoft, 2028 yılına kadar İngiltere genelinde yapay zeka altyapısı ve devam eden operasyonlarına 30 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.
Clearstream, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ile işbirliğini duyurdu
Lüksemburg’da yerleşik uluslararası merkezi saklama kuruluşu faaliyetleri yürüten Clearstream'in Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) üyesi olduğu duyuruldu.
DTÖ, yapay zekanın küresel ticareti artıracağını öngörüyor
DTÖ, "2025 Dünya Ticaret Raporu"nu yayımladı. Dünya Ticaret Örgütü, yapay zekanın küresel ticareti yüzde 37 artırmasını bekliyor.
Türk Hava Yollarının İstanbul-Sevilla seferleri başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Sevilla seferlerinin bugün başladığını bildirdi.
Bakan Şimşek: Bütçe açığının yüzde 3,5 civarında olmasını bekliyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
TEKNOFEST İstanbul kapılarını açtı
TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yarışmalardan hava gösterilerine kadar birçok etkinliğe sahne olacak.
TCMB, IQ Money ve Paypole'nin faaliyet iznini iptal etti
TCMB, IQ Money ve Paypole'nin faaliyet iznini iptal etti. Karar 17 Eylül 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
16 Eylül 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
16 Eylül 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
TOBB Madencilik Meclisi’nden yerli kömüre destek
TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yerli kömür üretimini artıracak teşvik paketine ilişkin yaptığı açıklamaya destek verdi.
Hayvancılık ve Tarım Kurulları yeni gündemlerle toplandı
TOBB Hayvancılık ve TOBB Tarım Kurulları ayrı ayrı toplanarak hayvancılık ve tarımdaki gelişmeleri değerlendirdi.
72 binden fazla motokurye kayıt altına alındı
Karayolu Taşıma Yönetmeliği değişikliğinin ardından kurye işletmeciliği faaliyetinde bulunmak üzere 74 bin 294 yetki belgesi düzenlendiği bildirildi.
Türkiye'de e-ticaret hacmi 3 trilyon lirayı aştı
Bakan Bolat, Türkiye'de e-ticaret hacminin 2024'te bir önceki yıla göre yüzde 61,7 artarak 3 trilyon lirayı aştığını belirterek, bu rakamın 90 milyar dolara tekabül ettiğini bildirdi.
TÜİK açıkladı: Hizmet üretim endeksinde artış
TÜİK, temmuz ayına ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks temmuzda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,5 yükseldi.
Vatanperver Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamlarının 64'üncü yılı
Yassıada'daki yargılamalar sonucu idam edilen Adnan Menderes ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın vefatının üzerinden 64 yıl geçti.
Muz Kralı Hakan Bilal Kutlualp, Sadettin Saran lehine çekildi
Fenerbahçe'de başkan adaylarından biri olan Hakan Bilal Kutlualp, Sadettin Saran lehine başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.
Zorlu Holding İnsan Kaynakları Başkanlığına Hakan Timur atandı
Zorlu Holding İnsan Kaynakları Grubu Başkanlığı görevine Hakan Timur atandı.
Egeli ihracatçılar yoğun ajanda ve gündemle ülke ülke pazar arıyor
Egeli ihracatçılar dünyanın dört bir yanında pazar arıyor. İhracatçıların Eylül ve Aralık arasındaki ajandaları yoğun geçecek.
Türk moda endüstrisi 19 firmayla Pv Paris Fuarı’na çıkarma yapıyor
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 16-18 Eylül 2025’te düzenlenecek PV Manufacturing Paris Fuarı’na 19 firmayla Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu 19. kez gerçekleştiriyor.
Sosyal Etki Zirvesi 14 Mayıs 2026'da
Sosyal Etki Zirvesi’nde 3.kez 14 Mayıs'ta başlıyor.
Gümrüklerde uyuşturucu geçişine af yok
Sarp Gümrük Kapısı ve İstanbul’da gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, 310 kilo esrar, 291 kilo kokain yakalandı.
Mitsubishi Electric, Nozomi Networks'ü satın alacak
Mitsubishi Electric, Endüstriyel Siber Savunmayı Geliştirmek ve Operasyonel Dönüşümü güçlendirmek için Nozomi Networks'ü satın alacak.
Palandöken, “Kredi kartı ve temerrüt faizleri düşürülmeli”
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Merkez Bankası’nın kararının piyasaya olumlu yansıması için bankaların da elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.
Teknopark sayısı 113'e ulaştı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknopark sayısının 113'e ulaştığını bildirdi
İstanbul Havalimanı Avrupa'da birinci, dünyada beşinci oldu
İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa'da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu.
Otomotiv ihracatında artış
Otomotiv ihracatı yılın ilk 8 ayında yüzde 7 artışla 682 bin 743'e ulaştı.
Togg T10F, 5 renk seçeneğiyle satışa sunuldu
Türkiye'nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, ikinci akıllı cihazı T10F’i Türkiye’de siparişe açtı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Katar'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.
Sürdürülebilir Gıda Ödülleri başvuruları başladı
Türkiye’nin gıda sektöründe sürdürülebilir dönüşümün vitrinine dönüşen Sürdürülebilir Gıda Ödülleri bu yıl üçüncü kez düzenleniyor.
Yeni bir siber saldırı: PDF fatura dolandırıcılığı
HP'ye göre saldırganlar ultra gerçekçi PDF fatura yemleriyle taktiklerini bir ileri seviyeye taşıyor.
12 Eylül 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
12 Eylül 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
Tansu Tüyel'e Peakup'ta üst düzey atama
PEAKUP Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine Tansu Tüyel getirildi.
Şölen Pazarlama Genel Müdürü Orçun Doğan oldu
Şölen, Pazarlama Genel Müdürü görevine FMCG sektörünün deneyimli ismi Orçun Doğan’ın getirildiğini duyurdu.
AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Dr. Münevver Gönenç oldu
Dr. Münevver Gönenç, AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı oldu.
Şirin Işık'a Unilever'de üst düzey görev
Unilever Türkiye ve Arabistan Gıda Genel Müdürlüğü’ne Şirin Işık atandı.
Sakarya Meydan Muharebesi 104 yaşında
Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası Sakarya Meydan Muharebesi 104 yaşında