TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Sigorta YKB'na Aziz Murat Uluğ seçildi

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik'in 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Levent'te bulunan genel müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye Sigorta YKB'na Aziz Murat Uluğ seçildi

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik'in 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Levent'te bulunan genel müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yönetim kurulu başkanı Aziz Murat Uluğ, yönetim kurulu başkan vekili ve genel müdür Taha Çakmak, yönetim kurulu üyesi Muhammed Mahmut Er yönetim kurulu üyesi olarak, Prof. Dr. Murat Akbalık ise bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak yeniden seçildi.

Ayrıca Bilal Bedir'in yönetim kurulu üyesi, Ayşe Türkmenoğlu ve Prof. Dr. Enver Alper Güvel'in de bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atanmasına karar verildi.

Genel kurul sonrası yapılan yönetim kurulu toplantısında, Uluğ yönetim kurulu başkanlığına ve Çakmak ise yönetim kurulu başkan vekilliğine yeniden seçildi.

---

Aziz Murat ULUĞ - Yönetim Kurulu Başkanı

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Sayın A. Murat Uluğ, Manchester Business School ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ortak Executive MBA programı ile yüksek lisans derecesini almıştır.

Çalışma hayatına 1992 yılında Garanti Bankası’nda yönetici adayı olarak başlayan Sayın Uluğ, bankacılık kariyerine Garanti Bankası’nın ardından HSBC ve ABN AMRO Bank’te devam etmiştir. 2005 yılında Akfen Grubu’na geçen Sayın Uluğ, Araç Muayene İstasyonları, Mersin Limanı, İskenderun Limanı özelleştirmeleri ve Fransız otelcilik grubu Accor ile yapılan şehir otelciliği projelerinde Finans Koordinatörü olarak çalışmıştır.

Ardından grubun en büyük iştiraki olan TAV Havalimanları Holding’de CFO görevini üstlenen Sayın Uluğ, şirketin 2007 yılındaki halka arzı ve yerel ve uluslararası 10 havalimanı özelleştirme projelerine liderlik etmiştir. Grupta en son İstanbul Deniz Otobüsleri şirketinde Genel Müdür Vekili olarak çalışan Sayın Uluğ, ardından iki sene gayrimenkul sektöründe üst düzey yönetici olarak görev almıştır.

2016-2020 yılları arasında kariyerine yurt dışında devam eden Sayın Uluğ, dört sene Bahreyn’de yaşamış, İslam Kalkınma Bankası’nın kurduğu ve Bahreyn, Brunei ve Suudi Arabistan ülkelerinin varlık fonlarının da ortak olduğu ve desteklediği bir altyapı yatırım fonunda Yatırımlar Direktörü olarak çalışmıştır.

2020 yılı sonunda Türkiye Varlık Fonu’na Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Sayın Uluğ, halen bu görevinin yanında sorumlu olduğu portföy şirketlerinden Türkiye Sigorta, Türkiye Hayat Emeklilik ve Türk Şeker Tarım şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı, TVF İstanbul Finans Merkezi şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kayseri Şeker Fabrikası’nın Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.