Fadime Gül Alkaya: Türkiye'de 166 bini aşkın çölyak hastası bulunuyor
Fadime Gül Alkaya: Türkiye'de 166 bini aşkın çölyak hastası bulunuyor
Diyetisyen Fadime Gül Alkaya: Türkiye'de 166 bini aşkın çölyak hastası bulunuyor dedi.
Haber Giriş Tarihi: 10.05.2025 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2025 23:35
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.dijitalhaber.com.tr
9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında bilgiler paylaşan DoktorTakvimi Beslenme Uzmanlarından Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, Türkiye'de tanı konmuş çölyak hastası sayısının 166 bini aştığını ancak hâlâ birçok kişinin tanı almadığını belirtiyor. Alkaya, hastalığın belirtilerinin başka rahatsızlıklarla karışabildiğine dikkat çekerek, glütensiz beslenmenin tedavideki en etkili yöntem olduğunu vurguluyor. Glütensiz ürünlerin yaygınlaşmasına rağmen hâlâ erişimde zorluklar yaşandığını söyleyen Alkaya, çölyak hastalarının sosyal ve ekonomik anlamda daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor.
Çölyak hastalığının, buğday, arpa, çavdar gibi glüten içeren gıdalara karşı vücutta alerjik yanıt oluşturan kronik bir bağırsak hastalığı olduğunu söyleyen DoktorTakvimi Beslenme Uzmanlarından Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Çölyak hastaları glüten tükettiklerinde, glüteni sindiremedikleri için bağırsak yapısında bozulmalar meydana gelir. Bu durum kişide emilim bozuklukları ortaya çıkarır, besinler yeterince emilemez. Bu nedenle demir eksikliği, kemik erimesi, büyüme gelişme geriliği gibi durumlar çölyak hastalarında sıklıkla görülür” diyor.
Çölyak hastalığı olan bireylerde en sık karşılaşılan belirtilerin karın ağrısı, şişkinlik, ishal, kabızlık, kusma, kansızlık, kilo kaybı, deride döküntüler, tekrarlayan ağız içi aftlar, yorgunluk ve beyin sisi gibi semptomlar olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, özellikle çocuklarda büyüme geriliği, boy uzamasında yavaşlama, iştahsızlık ve kansızlık gibi belirtilerin öne çıktığını söylüyor.
Tanısı konulmamış birçok hasta var
Çölyak hastalığına dair güncel verileri paylaşan Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, hastalığın dünya genelinde görülme sıklığının 1/100 - 1/2000 arasında değiştiğini, Türkiye'de ise bu oranın 1/100 – 3/1000 aralığında değiştiğini ve ülkede 250 bin – 750 bin arası çölyak hastası olduğunun tahmin edildiğini belirtti. Alkaya, “2023 Kasım ayında tanısı konulmuş çölyak hastası sayısı 166 bin 614 olarak bulunmuştur. Ancak hâlâ tanısı konulmamış birçok hasta olduğu düşünülmektedir. Toplumda farkındalık artmakla birlikte, belirtiler başka hastalıklarla karışabildiği için çölyak genellikle en son akla gelebilmektedir” diyor.
Tanı sürecinin önemine değinen Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Çölyak hastalığında tanı süreci bazen gecikebilir; çünkü belirtiler spesifik değildir ve başka hastalıklarla karışabilir. Bu nedenle hastayı iyi dinlemek, belirtileri analiz etmek ve gerekli tetkikleri zamanında yapmak, bağırsak yapısının bozulmasını ve emilim yetersizliklerini önlemek açısından oldukça önemlidir” diyerek özellikle çocuklarda erken tanının büyüme ve gelişme açısından kritik olduğunu vurguluyor.
Glütensiz diyetin önemi
Tedavi sürecinde glütensiz diyetin rolüne dikkat çeken Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Glütensiz beslenmeye başlandığında bağırsaklar tekrar normal yapısına döner, şişkinlik, ishal gibi sindirim şikayetleri azalır ve emilim problemleri büyük oranda düzelir” ifadesini kullanıyor.
Glütensiz beslenmeye geçen bireylerin karşılaştığı hatalara da değinen Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Glütensiz beslenen bireylerde, tahıllar büyük oranda kısıtlandığı için yetersiz lif alımı olabilir, bu durum bağırsak florasının bozulmasına sebep olabilir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanılmalı, farklı lif kaynakları tüketmeye özen gösterilmelidir. Ayrıca, çölyaklı bireylerde glütensiz beslenmeye bağlı olarak tiamin, niasin, riboflavin, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi bazı vitamin ve mineral eksiklikleri görülebilir. Gerektiğinde doktor kontrolünde takviye alınabilir. Bununla birlikte bazı paketli ürünler eser miktarda bile olsa glüten içerebilir. Bu yüzden etiket okuma alışkanlığı kazanılmalı, ‘glütensiz (glüten free)' ibaresi yer almayan ürünler tüketilmemelidir” diyor.
Doğru beslenmenin uzun vadeli sağlık sorunlarını önlemede etkili olduğunun altını çizen Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Glüten tüketimine bağlı olarak bağırsak villuslarında kısalma meydana gelebilir ve bu da kansızlık, kemik erimesi gibi sorunlara neden olabilir. Ancak glütensiz diyete geçişle birlikte bağırsak yapısı normale döner. Bu süreçte gerekirse doktor kontrolünde demir, kalsiyum, D vitamini takviyeleriyle desteklenebilir” şeklinde konuşuyor.
Glütensiz paketli ürünlere dikkat
Hazır glütensiz ürünlerin sağlıklı olup olmadığı konusuna da değinen Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Glütensiz beslenmede özellikle paketli ürünler konusunda çok dikkatli olunmalıdır. Glütensiz paketli ürünlerin kalori ve nişasta içeriği daha yüksek olabilir. Bu yiyeceklerin kilo aldırma, kan şekerini yükseltme etkileri de dikkate alınmalıdır” diyor.
Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, çölyak hastası olmayan bireylerin glütensiz beslenmesi hakkında ise şu yorumu yapıyor: “Glütensiz beslenmenin popüler olmasıyla birlikte sağlıklı bireylerin de glütensiz beslenmeye yöneldiğini görüyoruz. Çölyak olmayan glüten intoleransı olarak tanımlanan bir rahatsızlık günümüzde sıkça görülebiliyor. Bazı bireylerde glütenli ürün tüketildiğinde benzer şekilde şişkinlik, ishal, deride döküntüler, kabızlık gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Bu kişiler glüten konusunda daha dikkatli olabilir fakat ömür boyu glütensiz beslenmeleri gerektiği anlamına gelmez. Diğer yandan işlenmiş karbonhidratları fazla tüketmek de yine doğal olarak, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına sebep olabilir. Böyle bir durumda kişi hemen glüten hassasiyeti olduğunu düşünebiliyor. Ancak sağlıklı karbonhidratları, aşırı olmayan ölçülerde tükettiklerinde bu şikayetleri yaşamayabilirler.”
Uzun süre glüten tüketmeyen bireylerde sindirim sistemi hassasiyet geliştirebilir
Glütensiz ürün pazarının büyümesini değerlendiren Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, bu artışın gerçek ihtiyaçtan çok trend etkisiyle şekillendiğini ifade ederek, “Bazı glütensiz ürünler yüksek kalorili olabilir ve zayıflamayı zorlaştırabilir. Ayrıca uzun süre glüten tüketmeyen bireylerde sindirim sistemi glütene karşı hassasiyet geliştirebilir” uyarısını yapıyor.
Son olarak çölyaklı bireylerin glütensiz gıdalara erişiminde yaşadığı zorluklara değinen Alkaya, “Eskiden glütensiz ürünlere ulaşmak oldukça zordu ve pahalıydı. Şimdi ise mısır unu, karabuğday, nohut unu gibi alternatiflerle çeşitlilik arttı. Ancak restoran ve kafelerde hâlâ glütensiz seçenekler kısıtlı ve bu da sosyal uyumu zorlaştırabiliyor” diyor. Sosyal, ekonomik ve psikolojik desteklerin artırılmasının ve toplumun çölyak konusunda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekiyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Fadime Gül Alkaya: Türkiye'de 166 bini aşkın çölyak hastası bulunuyor
Diyetisyen Fadime Gül Alkaya: Türkiye'de 166 bini aşkın çölyak hastası bulunuyor dedi.
9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında bilgiler paylaşan DoktorTakvimi Beslenme Uzmanlarından Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, Türkiye'de tanı konmuş çölyak hastası sayısının 166 bini aştığını ancak hâlâ birçok kişinin tanı almadığını belirtiyor. Alkaya, hastalığın belirtilerinin başka rahatsızlıklarla karışabildiğine dikkat çekerek, glütensiz beslenmenin tedavideki en etkili yöntem olduğunu vurguluyor. Glütensiz ürünlerin yaygınlaşmasına rağmen hâlâ erişimde zorluklar yaşandığını söyleyen Alkaya, çölyak hastalarının sosyal ve ekonomik anlamda daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor.
Çölyak hastalığının, buğday, arpa, çavdar gibi glüten içeren gıdalara karşı vücutta alerjik yanıt oluşturan kronik bir bağırsak hastalığı olduğunu söyleyen DoktorTakvimi Beslenme Uzmanlarından Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Çölyak hastaları glüten tükettiklerinde, glüteni sindiremedikleri için bağırsak yapısında bozulmalar meydana gelir. Bu durum kişide emilim bozuklukları ortaya çıkarır, besinler yeterince emilemez. Bu nedenle demir eksikliği, kemik erimesi, büyüme gelişme geriliği gibi durumlar çölyak hastalarında sıklıkla görülür” diyor.
Çölyak hastalığı olan bireylerde en sık karşılaşılan belirtilerin karın ağrısı, şişkinlik, ishal, kabızlık, kusma, kansızlık, kilo kaybı, deride döküntüler, tekrarlayan ağız içi aftlar, yorgunluk ve beyin sisi gibi semptomlar olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, özellikle çocuklarda büyüme geriliği, boy uzamasında yavaşlama, iştahsızlık ve kansızlık gibi belirtilerin öne çıktığını söylüyor.
Tanısı konulmamış birçok hasta var
Çölyak hastalığına dair güncel verileri paylaşan Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, hastalığın dünya genelinde görülme sıklığının 1/100 - 1/2000 arasında değiştiğini, Türkiye'de ise bu oranın 1/100 – 3/1000 aralığında değiştiğini ve ülkede 250 bin – 750 bin arası çölyak hastası olduğunun tahmin edildiğini belirtti. Alkaya, “2023 Kasım ayında tanısı konulmuş çölyak hastası sayısı 166 bin 614 olarak bulunmuştur. Ancak hâlâ tanısı konulmamış birçok hasta olduğu düşünülmektedir. Toplumda farkındalık artmakla birlikte, belirtiler başka hastalıklarla karışabildiği için çölyak genellikle en son akla gelebilmektedir” diyor.
Tanı sürecinin önemine değinen Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Çölyak hastalığında tanı süreci bazen gecikebilir; çünkü belirtiler spesifik değildir ve başka hastalıklarla karışabilir. Bu nedenle hastayı iyi dinlemek, belirtileri analiz etmek ve gerekli tetkikleri zamanında yapmak, bağırsak yapısının bozulmasını ve emilim yetersizliklerini önlemek açısından oldukça önemlidir” diyerek özellikle çocuklarda erken tanının büyüme ve gelişme açısından kritik olduğunu vurguluyor.
Glütensiz diyetin önemi
Tedavi sürecinde glütensiz diyetin rolüne dikkat çeken Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Glütensiz beslenmeye başlandığında bağırsaklar tekrar normal yapısına döner, şişkinlik, ishal gibi sindirim şikayetleri azalır ve emilim problemleri büyük oranda düzelir” ifadesini kullanıyor.
Glütensiz beslenmeye geçen bireylerin karşılaştığı hatalara da değinen Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Glütensiz beslenen bireylerde, tahıllar büyük oranda kısıtlandığı için yetersiz lif alımı olabilir, bu durum bağırsak florasının bozulmasına sebep olabilir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanılmalı, farklı lif kaynakları tüketmeye özen gösterilmelidir. Ayrıca, çölyaklı bireylerde glütensiz beslenmeye bağlı olarak tiamin, niasin, riboflavin, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi bazı vitamin ve mineral eksiklikleri görülebilir. Gerektiğinde doktor kontrolünde takviye alınabilir. Bununla birlikte bazı paketli ürünler eser miktarda bile olsa glüten içerebilir. Bu yüzden etiket okuma alışkanlığı kazanılmalı, ‘glütensiz (glüten free)' ibaresi yer almayan ürünler tüketilmemelidir” diyor.
Doğru beslenmenin uzun vadeli sağlık sorunlarını önlemede etkili olduğunun altını çizen Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Glüten tüketimine bağlı olarak bağırsak villuslarında kısalma meydana gelebilir ve bu da kansızlık, kemik erimesi gibi sorunlara neden olabilir. Ancak glütensiz diyete geçişle birlikte bağırsak yapısı normale döner. Bu süreçte gerekirse doktor kontrolünde demir, kalsiyum, D vitamini takviyeleriyle desteklenebilir” şeklinde konuşuyor.
Glütensiz paketli ürünlere dikkat
Hazır glütensiz ürünlerin sağlıklı olup olmadığı konusuna da değinen Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, “Glütensiz beslenmede özellikle paketli ürünler konusunda çok dikkatli olunmalıdır. Glütensiz paketli ürünlerin kalori ve nişasta içeriği daha yüksek olabilir. Bu yiyeceklerin kilo aldırma, kan şekerini yükseltme etkileri de dikkate alınmalıdır” diyor.
Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, çölyak hastası olmayan bireylerin glütensiz beslenmesi hakkında ise şu yorumu yapıyor: “Glütensiz beslenmenin popüler olmasıyla birlikte sağlıklı bireylerin de glütensiz beslenmeye yöneldiğini görüyoruz. Çölyak olmayan glüten intoleransı olarak tanımlanan bir rahatsızlık günümüzde sıkça görülebiliyor. Bazı bireylerde glütenli ürün tüketildiğinde benzer şekilde şişkinlik, ishal, deride döküntüler, kabızlık gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Bu kişiler glüten konusunda daha dikkatli olabilir fakat ömür boyu glütensiz beslenmeleri gerektiği anlamına gelmez. Diğer yandan işlenmiş karbonhidratları fazla tüketmek de yine doğal olarak, şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına sebep olabilir. Böyle bir durumda kişi hemen glüten hassasiyeti olduğunu düşünebiliyor. Ancak sağlıklı karbonhidratları, aşırı olmayan ölçülerde tükettiklerinde bu şikayetleri yaşamayabilirler.”
Uzun süre glüten tüketmeyen bireylerde sindirim sistemi hassasiyet geliştirebilir
Glütensiz ürün pazarının büyümesini değerlendiren Diyetisyen Fadime Gül Alkaya, bu artışın gerçek ihtiyaçtan çok trend etkisiyle şekillendiğini ifade ederek, “Bazı glütensiz ürünler yüksek kalorili olabilir ve zayıflamayı zorlaştırabilir. Ayrıca uzun süre glüten tüketmeyen bireylerde sindirim sistemi glütene karşı hassasiyet geliştirebilir” uyarısını yapıyor.
Son olarak çölyaklı bireylerin glütensiz gıdalara erişiminde yaşadığı zorluklara değinen Alkaya, “Eskiden glütensiz ürünlere ulaşmak oldukça zordu ve pahalıydı. Şimdi ise mısır unu, karabuğday, nohut unu gibi alternatiflerle çeşitlilik arttı. Ancak restoran ve kafelerde hâlâ glütensiz seçenekler kısıtlı ve bu da sosyal uyumu zorlaştırabiliyor” diyor. Sosyal, ekonomik ve psikolojik desteklerin artırılmasının ve toplumun çölyak konusunda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekiyor.
Haftanın popüler haberleri
Erdem Tatbul'a Aksa'da yeni görev
Aksa şirketi Mali İşler Direktörlüğü'ne Muhasebe ve Finansal Raporlama Müdürü olarak görev yapan Sn. Erdem Tatbul'un vekâlet edeceğini duyurdu.
Kaplamin YK Başkanlığına Rıza Kandemir seçildi
Kaplamin Ambalaj Sanayii ve Ticaret A.Ş., Yeni Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerini KAP'a yaptığı açıklamayla duyurdu.
Tekfen Holding hissedarları davadan vazgeçti
Tekfen Olağan Genel Kurulunda konuşan hissedar İltem Dokurlar Tekfen Holding’e yönelik davadan vazgeçtiklerini ilan etti.
Jantsa Umurlu fabrikası’nda üretime geçici ara
Jantsa, Umurlu Fabrikası’nda planlı bakım ve envanter çalışmaları nedeniyle 21 Aralık 2025–2 Ocak 2026 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara vereceğini açıkladı.
Murat Atay, Garanti Faktoring YK Üyeliğinden istifa etti
Garanti Faktoring, Murat Atay'ın Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrıldığını duyurdu.
Balsu Gıda’da Nusret Özbağ’a Şili’de Genel Müdürlük
Balsu Gıda, Türkiye operasyonlarından sorumlu Operasyon Komitesi Üyesi Nusret Özbağ’ın, yüzde 100 bağlı ortaklığı Balsu Industries of Chile’e Genel Müdür olarak atandığını açıkladı.
E-ihracatta gümrük süreçleri kolaylaştırıldı
Ticaret Bakanlığı, 2025/14 sayılı Genelge ile e-ihracatta konsinye ihracat ve hızlı kargo gümrük işlemlerini kolaylaştıran düzenlemeleri yürürlüğe aldı.
Eskişehir OSB 56. yılını kutluyor
Eskişehir OSB, 34 milyon metrekarelik alanda 916 firma ve 53 bin 386 çalışanla faaliyet gösteriyor.
IFCO 2026 Fuarı 4 Şubat 2026'da İFM'de başlıyor
IFCO 9. İstanbul Fashion Connection Fuarı 4–7 Şubat 2026 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek
Rota Portföy ve Goldfinch fon kurdu
Rota Portföy Goldfinch Sanayi ve Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, düzenlenen lansman etkinliği ile tanıtıldı.
Taksiler en çok iş merkezlerinden, cafe ve restoranlardan çağrılıyor
Türkiye'deki kullanıcılar en sık iş merkezleri ve üniversiteler (%31) ile sosyal mekanlarda (%27) uygulama üzerinden taksi çağırıyor.
Özel 5G ağları ile yeni bir dönem başlıyor
Özel 5G ağları ile acil hizmetler, üretim ve savunma gibi kilit sektörlerde yeni bir dönem başlıyor.
HP'den hareketli zararlı yazılımlara dikkat uyarısı
Hareketli zararlı yazılımlara dikkat: Animasyonlu tuzaklar kullanıcıları kandırarak PC'lere zararlı yazılım bulaştırıyor.
2026 yılının ilk çeyreğinde istihdamda iyileşme bekleniyor
ManpowerGroup araştırması: Türkiye'de 2026 yılının ilk çeyreğinde istihdamda iyileşme bekleniyor.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti yayımlandı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 11 Aralık'taki toplantısına ilişkin özet yayımlandı.
ECB 3 temel politika faizini sabit tuttu
Avrupa Merkez Bankası, 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttu.
Aralık 2025 ayı Vergi Takvimi
Gelir İdaresi Başkanlığı gib.gov.tr internet sayfasında yayınlanan Aralık 2025 vergi takvimini derledik.
KPMG, CEE Skoru en yüksek markayı açıkladı
KPMG'nin raporunda 2025 yılında Türkiye'nin müşteri deneyimi açısından en yüksek skora sahip 10 markası yer aldı.
Yalın Şeyler kitap lansmanı Salt Galata’da gerçekleşti
“Yalın Şeyler” kitabı, Salt Galata’da, mimarlık, tasarım, kültür sanat ve iş dünyasını bir araya getiren toplantıda tanıtıldı.
Yıllık e-ticaret hacminin yüzde 20’si Kasım'da gerçekleşti
Kasım ayı, tek başına yılın toplam sipariş hacminin yüzde 20'sini oluştururken, önceki aya göre siparişlerde yüzde 45 artış kaydedildi.
FonOrion, Abone Sepeti’ne 200 bin dolar yatırım yaptığını duyurdu
THK-ORION TEKMER tarafından hayata geçirilen FonOrion, Abone Sepeti’ne 200 bin dolar yatırım yaptığını duyurdu.
İş dünyası PwC ‘Dönüşümle Güçlen, Geleceğe Yön Ver’de buluştu
PwC Türkiye Çözüm Ortaklığı Platformu, 24. kez iş dünyasını ‘Dönüşümle Güçlen, Geleceğe Yön Ver’ teması ile buluşturdu.
Morpara'dan fintech'te bir ilke imza attı
Morpara, Moneygram entegrasyonu ile Türkiye'den Dünya'daki tüm banka hesaplarına ve cüzdanlara para transferini dijitalde sunan ilk fintech oldu.
Beksiad'ta Mehmet Bayezit güven tazeledi
Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) Başkanlığına mevcut Başkan Mehmet Bayezit yeniden seçildi.
Hisarcıklıoğlu'ndan sitem: MB faizleri düşürüyor ama bankalar düşürmüyor
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bankaların yüksek faiz oranlarına sitem etti. "Yüzde 50’nin üzerindeki faiz oranlarıyla hiçbir işletmenin kâr etmesi mümkün değil" dedi.
TOBB okullar açmaya devam ediyor
Müşerref Yılmaz Ortaokulu TOBB Ek Binası açıldı.
Erciyes'te kayak keyfi 18 Aralık'ta başlayacak
Erciyes Kayak Merkezi'nde tüm hazırlıkların tamamlandığı ve yeni sezonun 18 Aralık'ta başlayacağı bildirildi.
Vietnam’daki genç e-ticaret satıcıları hızla büyüyor
Vietnam’daki genç e-ticaret satıcıları hızla büyüyor.
Rekabet Kurulu'ndan Orzaks İlaç ve Kimya şirketine soruşturma
Rekabet Kurulu, Orzaks İlaç hakkında eczanelere alım yükümlülüğü, ürünleri birlikte satma zorunluluğu ve internet satış kısıtlamaları iddiasıyla soruşturma başlattı.
Bahis reklamlarına yasak geliyor
Adalet, İçişleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları bahis reklamlarını sonlandırmaya yönelik çalışma yapıyor.
Bursa UNESCO'dan UNESCO Dünya Türk Dili Ailesi Günü mesajı
Bursa UNESCO Derneği Yönetim Kurulu yayımladığı mesajda UNESCO'nun 15 Aralık tarihini “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan etmesini çok değerli bulduklarını duyurdu.
Palandöken: Esnaf yaşasın ki ekonominin rekabet gücü oluşsun
TESK Başkanı Bendevi Palandöken esnafın yaşadığı sıkıntıları Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da olduğu toplantıda dile getirdi.
TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları
15 Aralık 2025 tarihli TCMB Döviz Kurları ve Çapraz Kurları 16 Aralık 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Sabancı, Carrefoursa'yı satıyor mu?
Sabancı Holding, Carrefoursa'nın satışı ile ilgili çıkan iddia, söylentilere yönelik açıklama yaptı.
Çimbeton ve Çimentaş'ın CFO'luğuna Onur Eraydın atandı
Çimbeton ve Çimentaş şirketleri yazılı açıklamasında şirketlerin CFO'luğuna Onur Eraydın'ın atandığını duyurdu.
Genç Başarı Eğitim Vakfı, Brüksel’den çifte zaferle döndü
Genç Başarı Eğitim Vakfı, JA Europe tarafından verilen “2025 Model Organizasyon Ödülü”nün sahibi oldu.
Yeşilova Otomotiv’e Karsan’dan “Kalite Ödülü”
Karsan’dan Yeşilova Otomotiv’e “Kalite Ödülü”
Profesyonel fotoğrafçılar, vivo X300 serisini deneyimledi
vivo, Foton Derneği üyesi ve bağımsız profesyonel fotoğrafçıları özel bir buluşmada ağırladı.
11. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 17 Aralık’ta
11. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 17 Aralık’ta gerçekleştirilecek.
TÜSİAD/Ömer Aras: Güç dengeleri değişiyor
İstihdam ve zenginlik yaratan faktörler olarak enerji bağımsızlığı, yapay zeka teknolojisi geliştirme yetkinliği ve savunma gücü ön plana çıkıyor.