Türk gıda ihracatçıları ABD’de fuara 92 firmayla katıldı
Türk gıda ihracatçıları ABD’de fuara 92 firmayla katıldı
Türk gıda ihracatçıları dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan New York Summer Fancy Food Fuarı’nda 92 firmayla gövde gösterisi yaptı.
Haber Giriş Tarihi: 05.07.2025 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2025 17:41
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.dijitalhaber.com.tr
Türkiye, yıllık 230 milyar dolar gıda ürünleri ithal eden ABD’ye 5 milyar dolar gıda ürünleri ihraç etmeyi hedefliyor.
Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri’nce 27 yıldır devam eden SUMMER FANCY Food Show Fuarı, EİB’nin Türk gıda ürünlerinin ABD’de pazar payını artırmak için 2018 yılından bu yana sürdürdüğü Turkish Tastes isimli TURQUALITY Projesiyle güçbirliğine gitti.
SUMMER FANCY Food Show Fuarıyla eş zamanlı planlanan ABD Turquality Projesi tadım etkinliği New York Türk Evi’nde Türkiye’nin New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal ev sahipliğinde yapıldı. Turkish Tastes Projesi’nin tanıtım elçileri Amerikalı dünyaca ünlü şefler Tom Macrina ve Reimund Pitts tarafından hazırlanan menülerin ikram edildiği tadım etkinliğinde otel, restoran zinciri satın almacıları ve sektör profesyonelleri ağırlandı.
Türkiye’nin New York Ticaret Ataşeleri Bilgehan Ramazan Caner, Osman Nuri Gökbulut ve Filiz Köseyener Türkevi’ndeki programda ve Summer Fancy Food Fuarı boyunca Türk firmalarının yanında yer aldılar ve destek oldular. Amerikalı şefler Tom Macrina ve Reimund Pitts fuar süresince tadım alanında Türk gıda ürünlerini kullanarak hem dünya hem de Türk lezzetlerine dair tadım ve tanıtım aktiviteleri yaptılar.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Summer Fancy Food Fuarı’nda Türk gıda ihracatçılarının İtalya’dan sonra en büyük ikinci katılımı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Turkish Tastes Projesi ve SUMMER FANCY Food Show Fuarı’nın birbirlerini çok iyi tamamladıklarını belirten Girit, 2018 yılında Turkish Tastes Projesi’nin başladığında Türkiye’nin ABD’ye 786 milyon dolar olan gıda ihracatının, 2024 yılı sonunda 1, 8 milyar dolara ulaştığını, Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatı yapan ülkeler arasında 34. sıradan, 27. sıraya yükseldiği bilgisini verdi.
“Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında faaliyet gösteren altı gıda birliğimizin yürüttüğü Turkish Tastes projesi ile ABD pazarıyla güçlü köprüler kurmaktayız” diyen Girit şöyle devam etti; “American Culinary Federation ile iş birliklerimiz, Chicago’daki National Restaurant Association Fuarı’na katılımımız ve Türk Evi’nde gerçekleştirdiğimiz resepsiyonumuz; yalnızca ürünlerimizi değil, aynı zamanda bu ürünlerin ardındaki insanları, değerleri ve hikâyeleri de paylaşmamız için kıymetli fırsatlar sundu. ABD’ye gıda ihracatında 5 milyar dolarlık hedefimize sağlam adımlarla yürüyoruz.”
Anadolu’nun, dünyanın en eski tarım bölgelerinden biri olduğu bilgisini veren Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Anadolu’nun binlerce yıl boyunca medeniyetleri beslediğini; bugün de besleyici ve yüksek kaliteli ürünleriyle dünya sofralarına katkı sunmaya devam ettiğini vurguladı. Öztürk, “İşte bu köklü mirasla, Türkiye’nin lezzetlerini küresel sofralarla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. T.C. Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle sürdürdüğümüz Turkish Tastes projesi aracılığıyla, Türk gıda ürünlerini uluslararası gastronomi dünyasıyla buluşturuyoruz” dedi.
Hububat bakliyat ve yağlı tohumlar sektörünün 2024 yılında 12 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’nin gıda ihracatında açık ara lider sektör olduğunu hatırlatan Başkan Öztürk şöyle devam etti: “Amerika Birleşik Devletleri, bu sektördeki ihracatımız açısından bir numaralı hedef pazarımız. 2024 yılında, 651 milyon dolarla en çok ihracat yaptığımız ikinci ülke oldu. Toplam ihracatımızın yüzde 5’inden fazlası bu ülkeye gerçekleştirdik. Küresel ölçekte yaşanan zorluklara rağmen, yenilikçi yaklaşımımız, güvenilirliğimiz ve bitkisel temelli, sağlıklı yaşam odaklı ürün portföyümüz sayesinde bu pazarda büyümeye devam ediyoruz. Amerikan perakende, gıda hizmeti ve gastronomi sektöründeki paydaşlarımızla daha güçlü iş birlikleri kurma yönündeki heyecanımızı da özellikle vurgulamak istiyoruz.”
ABD’de son yıllarda Akdeniz mutfağı eksenli beslenmenin bir trend halini aldığını ifade eden Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Uygun, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez unsurlarından biri olan zeytinyağının sanayi ölçeğinde dünyada ilk kez İzmir’de üretildiği bilgisini verdi.
“Türkiye, sofralık zeytin üretiminde dünyanın en büyük, zeytinyağı üretiminde ise dünyanın ikinci büyük üreticisi konumunda” diyen Uygun, “Dünyada yalnızca ülkemizde zeytinyağı yemeklerine adanmış ayrı bir mutfak kültürü bulunmaktadır. Bu eşsiz gelenek, bin yıllar öncesinden günümüze ulaşan sağlıklı tariflerin özünü koruyarak kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlamaktadır. Ülkemizin zeytin ve zeytinyağı ihracatını Amerika Birleşik Devletleri’ne artırmaya yönelik yürüttüğü tanıtım faaliyetleri, ürünlerimizin yüksek kalitesini olduğu kadar sahip olduğu derin kültürel mirası da ön plana çıkarmaktadır. En güncel verilere göre Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’ne gerçekleştirdiği zeytin ve zeytinyağı ihracatı 163 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Bu artış, uluslararası tüketicilerin Türk zeytini ve zeytinyağına yönelik kalite, çeşitlilik ve otantikliğe dair artan takdirinin açık bir göstergesidir. Dünya pazarındaki güçlü konumu ve sağlıklı beslenme trendlerine uyumlu ürünleriyle Türkiye, Amerika pazarındaki başarısını daha da pekiştirmeye hazırdır” ifadelerini kullandı.
Türkmenoğlu; “Meyve sebze mamulleri ihracatında lideriz”
Türkiye Meyve Sebze Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Türkmen Türkmenoğlu, Ege Bölgesi’nden tedarik edilen turşudan dondurulmuş meyveye, domates salçasından tüketilmeye hazır Akdeniz lezzetlerinin Türkiye’nin mutfak kimliğini yansıttığını, Türkiye’nin 2024 yılında gerçekleştirdiği 2, 7 milyar dolarlık meyve sebze mamulleri ihracatının 1 milyar dolarından fazlasının Ege Bölgesi kaynaklı olduğunu paylaştı.
Meyve sebze mamulleri sektöründe 2025 yılının 5 aylık döneminde ABD’ye 161 milyon dolar ihracat yapma başarısı gösterdiklerinin altını çizen Türkmenoğlu, “Bu çarpıcı rakam, Türk ürünlerinin Amerikan pazarında kazandığı güçlü konumu ve kalite, otantiklik ve sağlıklı beslenme anlayışı etrafında şekillenen ortak beğeniyi yansıtmaktadır. Gurme mutfaklardan perakende raflarına kadar Türkiye’nin meyve sebze mamulleri, Akdeniz geleneğinden beslenen lezzetleri ve modern inovasyonu ile fark yaratmaya devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri, yalnızca önemli bir ticaret ortağımız olmakla kalmayıp, aynı zamanda gastronomik yaratıcılığın beslendiği bir alan olarak da bizim için büyük önem taşımaktadır. Bugünkü gibi iş birlikleri sayesinde, kültürler, şefler ve topluluklar arasında kalıcı köprüler kurmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Ege İhracatçı Birlikleri’nin Turkish Tastes Projesi’nin medya organlarında geniş yer bulduğu bilgisini veren Türkmenoğlu, Türk ihracatçılarının yüksek kaliteli, sağlıklı ve gurme ürün segmentlerinde elde ettiği başarıların uluslararası ölçekte dikkat çektiğini, şefler, ithalatçılar, diplomatlar ve satın almacıların desteğiyle, Türkiye’nin ruhunu taşıyan tatları paylaşmaya ve dünya sofralarına ulaştırmaya kararlılıkla devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Türk gıda ihracatçıları ABD’de fuara 92 firmayla katıldı
Türk gıda ihracatçıları dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan New York Summer Fancy Food Fuarı’nda 92 firmayla gövde gösterisi yaptı.
Türkiye, yıllık 230 milyar dolar gıda ürünleri ithal eden ABD’ye 5 milyar dolar gıda ürünleri ihraç etmeyi hedefliyor.
Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri’nce 27 yıldır devam eden SUMMER FANCY Food Show Fuarı, EİB’nin Türk gıda ürünlerinin ABD’de pazar payını artırmak için 2018 yılından bu yana sürdürdüğü Turkish Tastes isimli TURQUALITY Projesiyle güçbirliğine gitti.
SUMMER FANCY Food Show Fuarıyla eş zamanlı planlanan ABD Turquality Projesi tadım etkinliği New York Türk Evi’nde Türkiye’nin New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal ev sahipliğinde yapıldı. Turkish Tastes Projesi’nin tanıtım elçileri Amerikalı dünyaca ünlü şefler Tom Macrina ve Reimund Pitts tarafından hazırlanan menülerin ikram edildiği tadım etkinliğinde otel, restoran zinciri satın almacıları ve sektör profesyonelleri ağırlandı.
Türkiye’nin New York Ticaret Ataşeleri Bilgehan Ramazan Caner, Osman Nuri Gökbulut ve Filiz Köseyener Türkevi’ndeki programda ve Summer Fancy Food Fuarı boyunca Türk firmalarının yanında yer aldılar ve destek oldular. Amerikalı şefler Tom Macrina ve Reimund Pitts fuar süresince tadım alanında Türk gıda ürünlerini kullanarak hem dünya hem de Türk lezzetlerine dair tadım ve tanıtım aktiviteleri yaptılar.
Girit; “ABD’ye gıda ihracatında 7 basamak yükseldik”
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Summer Fancy Food Fuarı’nda Türk gıda ihracatçılarının İtalya’dan sonra en büyük ikinci katılımı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Turkish Tastes Projesi ve SUMMER FANCY Food Show Fuarı’nın birbirlerini çok iyi tamamladıklarını belirten Girit, 2018 yılında Turkish Tastes Projesi’nin başladığında Türkiye’nin ABD’ye 786 milyon dolar olan gıda ihracatının, 2024 yılı sonunda 1, 8 milyar dolara ulaştığını, Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatı yapan ülkeler arasında 34. sıradan, 27. sıraya yükseldiği bilgisini verdi.
“Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında faaliyet gösteren altı gıda birliğimizin yürüttüğü Turkish Tastes projesi ile ABD pazarıyla güçlü köprüler kurmaktayız” diyen Girit şöyle devam etti; “American Culinary Federation ile iş birliklerimiz, Chicago’daki National Restaurant Association Fuarı’na katılımımız ve Türk Evi’nde gerçekleştirdiğimiz resepsiyonumuz; yalnızca ürünlerimizi değil, aynı zamanda bu ürünlerin ardındaki insanları, değerleri ve hikâyeleri de paylaşmamız için kıymetli fırsatlar sundu. ABD’ye gıda ihracatında 5 milyar dolarlık hedefimize sağlam adımlarla yürüyoruz.”
Öztürk: “Türk gıda ürünlerini dünyayla buluşturuyoruz”
Anadolu’nun, dünyanın en eski tarım bölgelerinden biri olduğu bilgisini veren Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Anadolu’nun binlerce yıl boyunca medeniyetleri beslediğini; bugün de besleyici ve yüksek kaliteli ürünleriyle dünya sofralarına katkı sunmaya devam ettiğini vurguladı. Öztürk, “İşte bu köklü mirasla, Türkiye’nin lezzetlerini küresel sofralarla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. T.C. Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle sürdürdüğümüz Turkish Tastes projesi aracılığıyla, Türk gıda ürünlerini uluslararası gastronomi dünyasıyla buluşturuyoruz” dedi.
Hububat bakliyat ve yağlı tohumlar sektörünün 2024 yılında 12 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’nin gıda ihracatında açık ara lider sektör olduğunu hatırlatan Başkan Öztürk şöyle devam etti: “Amerika Birleşik Devletleri, bu sektördeki ihracatımız açısından bir numaralı hedef pazarımız. 2024 yılında, 651 milyon dolarla en çok ihracat yaptığımız ikinci ülke oldu. Toplam ihracatımızın yüzde 5’inden fazlası bu ülkeye gerçekleştirdik. Küresel ölçekte yaşanan zorluklara rağmen, yenilikçi yaklaşımımız, güvenilirliğimiz ve bitkisel temelli, sağlıklı yaşam odaklı ürün portföyümüz sayesinde bu pazarda büyümeye devam ediyoruz. Amerikan perakende, gıda hizmeti ve gastronomi sektöründeki paydaşlarımızla daha güçlü iş birlikleri kurma yönündeki heyecanımızı da özellikle vurgulamak istiyoruz.”
Uygun: “Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi zeytinyağı”
ABD’de son yıllarda Akdeniz mutfağı eksenli beslenmenin bir trend halini aldığını ifade eden Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Uygun, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez unsurlarından biri olan zeytinyağının sanayi ölçeğinde dünyada ilk kez İzmir’de üretildiği bilgisini verdi.
“Türkiye, sofralık zeytin üretiminde dünyanın en büyük, zeytinyağı üretiminde ise dünyanın ikinci büyük üreticisi konumunda” diyen Uygun, “Dünyada yalnızca ülkemizde zeytinyağı yemeklerine adanmış ayrı bir mutfak kültürü bulunmaktadır. Bu eşsiz gelenek, bin yıllar öncesinden günümüze ulaşan sağlıklı tariflerin özünü koruyarak kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlamaktadır. Ülkemizin zeytin ve zeytinyağı ihracatını Amerika Birleşik Devletleri’ne artırmaya yönelik yürüttüğü tanıtım faaliyetleri, ürünlerimizin yüksek kalitesini olduğu kadar sahip olduğu derin kültürel mirası da ön plana çıkarmaktadır. En güncel verilere göre Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’ne gerçekleştirdiği zeytin ve zeytinyağı ihracatı 163 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Bu artış, uluslararası tüketicilerin Türk zeytini ve zeytinyağına yönelik kalite, çeşitlilik ve otantikliğe dair artan takdirinin açık bir göstergesidir. Dünya pazarındaki güçlü konumu ve sağlıklı beslenme trendlerine uyumlu ürünleriyle Türkiye, Amerika pazarındaki başarısını daha da pekiştirmeye hazırdır” ifadelerini kullandı.
Türkmenoğlu; “Meyve sebze mamulleri ihracatında lideriz”
Türkiye Meyve Sebze Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Türkmen Türkmenoğlu, Ege Bölgesi’nden tedarik edilen turşudan dondurulmuş meyveye, domates salçasından tüketilmeye hazır Akdeniz lezzetlerinin Türkiye’nin mutfak kimliğini yansıttığını, Türkiye’nin 2024 yılında gerçekleştirdiği 2, 7 milyar dolarlık meyve sebze mamulleri ihracatının 1 milyar dolarından fazlasının Ege Bölgesi kaynaklı olduğunu paylaştı.
Meyve sebze mamulleri sektöründe 2025 yılının 5 aylık döneminde ABD’ye 161 milyon dolar ihracat yapma başarısı gösterdiklerinin altını çizen Türkmenoğlu, “Bu çarpıcı rakam, Türk ürünlerinin Amerikan pazarında kazandığı güçlü konumu ve kalite, otantiklik ve sağlıklı beslenme anlayışı etrafında şekillenen ortak beğeniyi yansıtmaktadır. Gurme mutfaklardan perakende raflarına kadar Türkiye’nin meyve sebze mamulleri, Akdeniz geleneğinden beslenen lezzetleri ve modern inovasyonu ile fark yaratmaya devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri, yalnızca önemli bir ticaret ortağımız olmakla kalmayıp, aynı zamanda gastronomik yaratıcılığın beslendiği bir alan olarak da bizim için büyük önem taşımaktadır. Bugünkü gibi iş birlikleri sayesinde, kültürler, şefler ve topluluklar arasında kalıcı köprüler kurmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Ege İhracatçı Birlikleri’nin Turkish Tastes Projesi’nin medya organlarında geniş yer bulduğu bilgisini veren Türkmenoğlu, Türk ihracatçılarının yüksek kaliteli, sağlıklı ve gurme ürün segmentlerinde elde ettiği başarıların uluslararası ölçekte dikkat çektiğini, şefler, ithalatçılar, diplomatlar ve satın almacıların desteğiyle, Türkiye’nin ruhunu taşıyan tatları paylaşmaya ve dünya sofralarına ulaştırmaya kararlılıkla devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Haftanın popüler haberleri
Mağaza ve dijital kanallar arasındaki sınırlar kalkıyor
TÜSİAD “Perakende Pazarının Geleceği ve Küresel Trendler” Raporunu tanıttı.
Dünya Borsaları İstanbul'da buluşuyor
Borsa İstanbul, 64. Dünya Borsalar Federasyonu Genel Kurulu ve Yıllık Toplantısına 21-23 Ekim 2025 tarihlerinde İstanbul’da ev sahipliği yapacak.
45 ilin ihracatı yılın ilk yarısında arttı
İlk 6 ayda 20 ilin ihracatı 1 milyar doların üzerine çıktı, 45 ilde ihracat artışı gerçekleşti.
LGS sınav sonuçları açıklandı
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 15 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları, "meb.gov.tr" adresinden öğrenilebilecek.
TEGV’li çocuklar DigiZoo’da dijital keşfe çıktı
Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı.
Hindistanlı Vav’ın iletişim çalışmaları İnomist’e emanet
Hindistanlı biyoteknoloji devi Vav’ın iletişim çalışmaları İnomist’e emanet.
EWA programının 2025 isimleri belli oldu
Kadınların öncülüğündeki erken aşama tarım ve gıda girişimlerini desteklemek amacıyla yürütülen EWA Programı kapsamında yer alacak 15 girişim belirlendi.
Rusal, EcoVadis'ten aldığı puanı yükseltti
RUSAL, EcoVadis küresel tedarikçi sürdürülebilirlik puanlamasındaki güçlü konumunu güçlendirdi.
Anadolu Grubu’na Extel’den 7 Ödül
Extel Anketi’nde Anadolu Grubundan Burak Başarır En İyi CEO, Onur Çevikel En İyi CFO ödüllerine layık görüldü. Anadolu Grubu toplamda 7 ödül aldı.
Yapı Kredi'den BANKO hizmeti
Yeni nakit yönetimi ürünü Yapı Kredi BANKO hizmete sunuldu.
BDDK'dan Albayrak ve Adil Tasarruf Finansman şirketlerine izin
10 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan BDDK Kararında Albayrak ve Adil Tasarruf Finansman şirketlerine faaliyet izni verildi.
Fahrettin Altun ve Burhanettin Duran'ın görevleri değişti
İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığına Fahrettin Altun atandı.
Tofaş'ta 28 Temmuz ile 17 Ağustos arasında üretim yapılmayacak
Hakan Kavurmacı: Tofaş'tan yapılan açıklamada; izin kullanımı sürecinde üretim yapılmayacağı, nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları olacağı duyuruldu.
Ostim Yatırım'da Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı
Ostim Yatırım KAP'a yaptığı açıklamada Yönetim Kurulu görev dağılımı yaptığını duyurdu.
Samsung, Galaxy Z Flip7'yi tanıttı
Samsung Electronics, Galaxy Z serisinin yeni üyesi Flip7’yi tanıttı. Kompakt boyutu ve büyük yetenekleriyle Galaxy Z Flip7, katlanabilir telefon deneyimini yeniden tanımlıyor.
Hayat Finans, 1 milyon kullanıcıya ulaştı
Hayat Finans, 2. yılında 1 milyon kullanıcıya ulaştı.
Minik öğrenciler TEI'nin misafiri oldular
TEI, çalışanlarının çocuklarına yönelik düzenlediği “TEI Yaz Okulu”nu bu yıl da başarıyla tamamladı.
Denizli İhracatçılar Birliğinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor
Denizli İhracatçılar Birliğinde Amazon Pazarlama Stratejileri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
Yapay zeka temelli denetimler hayata geçecek
Ticaret Bakanı Ömer Bolat "Yapay zeka temelli proaktif denetim yaklaşımını hayata geçiriyoruz" dedi.
Rekabet Kurulundan Opet Petrolcülük'e 131,3 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu, OPET'e "bayilik ilişkisini 5 yılın ötesine taşıyan kira stratejisi" dolayısıyla 131,3 milyon liralık idari para cezası uyguladı.
TCL’nin FreshIN 3.0 klimaları satışa çıktı
TCL’nin taze hava teknolojisine sahip FreshIN 3.0 klimaları satışa çıktı.
Türkiye yaş meyve sebzede iklim darbesine rağmen ihracatını korudu
Akdenizli ihracatçı Ferhat Gürüz, Türkiye'nin mayıs ayındaki yaş meyve sebze ihracatının 283,6 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı.
Türk çikolata ihracatçıları 180 ülkeye mutluluk dağıttı
Öztürk: “Çikolatalı ürünler ihracatımız 2 milyar dolara koşuyor”
Kuru meyve sektöründe 12 ihracat şampiyonunun 11’i Egeli
Kuru meyve sektöründe ihracat şampiyonları listesine giren 12 firmanın 11 tanesi Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyesi firmalardan oluştu.
Nvidia'nın piyasa değeri 4 trilyon dolara ulaştı
ABD'li çip şirketi Nvidia, piyasa değeri 4 trilyon dolara ulaşan ilk şirket oldu.
Sıcaklara dikkat!
Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği birçok kentte halk, serinlemek için park ve gölgelik alanlar ile plajları tercih etti.
T-Soft müşterileri Lidio'nun ödeme deneyimiyle tanışıyor
T-Soft müşterileri Lidio'nun uçtan uca pürüzsüz ödeme deneyimiyle tanışıyor.
Sipay ve Payten’den iş birliği
Sipay ve Payten’den fintek ekosisteminde güçlü iş birliği
AstraZeneca, Azerbaycan'da faaliyetlerine yeniden başlıyor
AstraZeneca Türkiye, Zeytun Pharmaceuticals ile yaptığı stratejik ortaklık kapsamında Azerbaycan'daki faaliyetlerine başlayacağını duyurdu.
Simpra'nın COO'su Mehmet Emin Çangal oldu
Protel grup şirketlerinden Simpra'nın Operasyon Üst Yöneticisi (COO) görevine, Protel Pazarlama Direktörü Mehmet Emin Çangal atandı.
KOBİ'ler dijitalleşmede neden zorlanıyor?
KOBİ'ler dijitalleşmede neden zorlanıyor? Akıllı KOBİ raporu bu soruya ışık tutuyor.
İklim Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı, yürürlüğe girdi
İklim Kanunu 9 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren kanun maddeleri haberimizde...
Trump'tan yeni bir tehdit
Trump, Brics'le aynı tarafta olan ülkelere %10 ek gümrük vergisi tehdidinde bulundu.
Evgeny Kapustin, Kent Gıda Genel Müdürü olarak atandı
Kent Gıda'dan yapılan açıklamada; Natalia Leonova'nın yerine, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür olarak Evgeny Kapustin atanacağı duyuruldu.
Umut Özdoğan, Denizbank'tan istifa etti
Denizbank, Genel Müdür Yardımcısı Umut Özdoğan'ın görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Tüsiad, Üretken Yapay Zeka raporunu tanıttı
TÜSİAD ve Bain Company iş birliğinde hazırlanan “Üretken Yapay Zekaya Hazır Olmak: Yetenek, Liderlik ve Kültürel Dönüşüme Dair Perspektifler” raporu tanıtıldı.
MardinUp Girişimcilik Konferansı 10 Ekim'de başlıyor
Türkiye Girişimcilik Vakfı’nın liderliğinde düzenlenen MardinUp Girişimcilik Konferansı, bu yıl üçüncü kez 10 Ekim 2025 tarihinde Mardin’de gerçekleşiyor!
Dibeklihan Umay Art Hub sanatseverleri bekliyor
Bodrum’da Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü içinde tasarım koleksiyonerlerine göz kırpan Umay Art Hub sanatseverleri bekliyor.
Meteorolojiden Çarşamba günü sıcaklara dikkat uyarısı
İstanbul'da yarın yüksek sıcaklıklara karşı dikkatli olunması uyarısı.
TOBB'dan Nefes Kredisi için dolandırıcılık uyarısı
TOBB Nefes Kredisi'ne ilişkin başvuruların sadece belirtilen bankalardan yapılması gerektiği duyuruldu.