Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En değerli vitrin artık cep telefonlarının ekranları

Eskiden bir ürün satmak için iyi bir mekân bulup dükkân açmanın yeterli iken günümüzde en değerli vitrinin cep telefonlarının ekranları olduğu bir gerçek.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2025 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2025 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dijitalhaber.com.tr
En değerli vitrin artık cep telefonlarının ekranları

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, e-ticaretteki sorunlarının çözümü için 'ortak akıl ve diyalog' önerdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye'de e-Ticaretin Görünümü Raporu'nun tanıtım toplantısına katıldı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Bakan Bolat’tan, sektörü en iyi tanıyan kurum olarak TOBB’un ve sektör meclislerinin, e-ticaret sektörünün düzenlenmesinde daha etkin bir rol taşımasını istedi.​

Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün e-ticaret sektörü yoğun bir vergi yükü altında faaliyet gösteriyor. Sektör ayrıca çok sayıda kamu kurumunun eş zamanlı düzenlemelerine tabi durumda. E-ticaret platformlarımız, bu düzenlemelere uyum sağlamak için büyük emek harcıyorlar. Bu ekosistemde yer alan platformlardan satıcılara, tüketicilerden kuryelere, kargo şirketlerinden finansal kuruluşlara kadar pek çok tarafın kamu nezdinde çözüm bekleyen meseleleri bulunuyor. Şunu özellikle vurgulamak isterim. Bu sorunlara çözüm aranırken, sektörün dinamizmini, istihdam katkısını ve ihracat potansiyelini göz ardı etmeden, büyümeyi teşvik eden hassas bir denge kurulmalıdır. Kamu ile özel sektör arasında diyalog ve ortak akılla atılacak adımlar, e-ticaretin sağlıklı ve adil şekilde gelişmesini sağlayacaktır.”

Son 5 yılda sektörün olağanüstü bir büyüme kaydettiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, pandemi döneminde sektörün adeta can suyu olduğunu ve özellikle küçük işletmeler için büyük bir fırsat kapısı haline geldiğini söyledi. Küresel belirsizliklerin, dalgalanmaların ve çatışmaların gündemin ilk sıralarında olduğu bir dönemin içinde bulunulduğuna vurgu yapan TOBB Başkanı, “Buna rağmen 2024 yılı ihracat verileri, Türkiye’nin üretim ve girişimcilik kapasitesinin bir kez daha tescillendiği bir tabloyu önümüze koyuyor. Katma değeri yüksek ve ileri teknoloji içeren ürünlerin ihracatımızdaki payının artırılmasına yönelik atılan adımları büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz. Bu doğrultuda yürütülen çalışmaların, 2025 yılı ihracat rakamlarına da somut ve güçlü katkılar sunacağına inanıyoruz. Bu anlamda iş dünyamızın özellikle de KOBİ’lerimizin rekabet gücünü koruyabilmesi için dijitalleşmeye ayak uydurması şart. E-ticaret, bu dönüşümün en önemli taşıyıcısıdır” dedi.

-En değerli vitrin artık cep telefonlarının ekranları

Eskiden bir ürün satmak için iyi bir mekân bulup dükkân açmanın yeterliği olduğunu, ancak günümüzde en değerli vitrinin cep telefonlarının ekranları olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Bugün e-ticaret sayesinde, Anadolu’nun bir köyündeki üreticimiz dünyanın dört bir yanına malını satabiliyor. Bu imkânı doğru kullanan işletmeler, sınırları aşan bir başarı hikâyesi yazıyor. Bu doğrultuda E-ticaretin pay devamlı artıyor. Bugün kamuoyuyla paylaşılan ve Bakanlığımız tarafından hazırlanan sektör raporu da, e-ticaretin dinamiklerini anlamamız açısından çok önemli bir çalışma. Söz konusu rapor yalnızca içeriğiyle değil, aynı zamanda kapsamıyla da çok kıymetli bir çalışmadır.”

TOBB olarak 81 ilin tamamında Oda ve Borsaların da destekleriyle e-ticaret eğitimleri düzenlediklerinden söz eden Hisarcıklıoğlu, e-ticaret ve e-ihracat paydaşlarını, yeni girişimcileri ve üniversite öğrencilerini buluşturduklarını anlattı. Farklı etkinliklerle 100 binden fazla KOBİ’ye dijitalleşmenin önemini aktardıklarını belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kadın girişimcilerimizin ve Coğrafi işaretli ürünlerin e-ticaret kanalıyla satışının artırılması amacıyla kampanyalar hazırladık. Ayrıca e-ticaretin tabana yayılması, tüketicilerin güveninin artırılması ve KOBİ’lerimizin internet ortamında güvenle büyümesi için Ticaret Bakanlığımızın yetkilendirmesiyle “Güven Damgası” uygulamasını hayata geçirdik. Güven Damgası alan e-ticaret şirketlerimiz, websitelerinin teknik altyapısını mevzuata uygun tasarlarken, düzenli olarak yaptırdıkları sızma testleriyle, müşteri verilerini olası internet korsancılığına karşı koruyorlar. Bugüne kadar zorlu kontrollerden geçerek “güven damgası” alan 149 şirketimizi kutluyorum. TOBB E-ticaret sektör meclisimiz ve kıymetli başkanı Sayın Ozan Acar da var gücüyle sektörün büyümesi için çalışıyor. Türkiye'nin e-ticaret ve dijital ticaret alanında son yıllarda edindiği birikim ve tecrübe, sadece ülkemiz için değil, bölgemiz için de çok kıymetli bir model haline gelmiştir. Bu tecrübeyi; Bakanlığımızın vizyoner desteğiyle, Türk Cumhuriyetlerinden Arap Yarımadası'na, Balkanlar'dan Kafkasya'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyaya ihraç edebilecek potansiyele sahibiz. Türkiye, sadece mal ihraç eden değil; aynı zamanda sistem, bilgi ve tecrübe ihraç eden bir ülke konumuna gelmektedir. Bu çerçevede, ticaretin dijitalleşmesi sürecinde elde ettiğimiz bilgi birikimini, dost ve kardeş ülkelere aktararak, bölgemizde çok daha güçlü bir ekonomik iş birliği zemini inşa edebiliriz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      logo
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.