TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri devam ediyor

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci gün müsabakaları devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2023 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2023 16:22
Kaynak: AA
662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri devam ediyor

Kırkpınar Er Meydanı'ndaki organizasyonun ikinci sabah seansında küçük orta küçük boy müsabakaları yapılacak.

Eşleşmelerin tamamlanmasının ardından pehlivanlar, davul zurna ekibinin güreş havalarıyla önce kol bağladı.

Cazgır tarafından salavatlanan pehlivanlar peşreve çıktı. Hakemlere yönelen pehlivanlar, verilen işaretle karşı karşıya geldi.

Müsabakalar gün boyu çeşitli kategorilerde devam edecek.

Öğle saatlerinde başpehlivanlar kura için çayıra çıkarak, ilk tur güreşleri için mücadele verecek.

Başpehlivanlar er meydanında kol bağladı

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ikinci gün müsabakalarında 53 başpehlivan mücadele edecek.

Er meydanına gelen pehlivanlar son hazırlıklarını yaptı.

Organizasyonun son başpehlivanı Mustafa Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşlere çok iyi hazırlandığını söyledi.

Kırkpınar'ın olimpiyat niteliğinde olduğunu anlatan Taş, "İlk yılımda kemer almak nasip oldu çok mutluyum. İnşallah yeniden kemer almak istiyorum." dedi.

Başpehlivanlardan Orhan Okullu, ise son hazırlıkları yaparak er meydanına geldiğini bildirdi.

Er meydanında elinden geleni yapacağını ifade eden Okulu, tüm güreşçilere müsabakalarda başarılar diledi.

Sağanak nedeniyle zeminin biraz kötü olduğunu anlatan Okulu, "İnşallah sakatlık olmadan alnımızın akıyla altın kemeri Antalya'ya götürürüz. Hedefim altın kemer. Lig güreşlerimiz heyecan kattı. Ben buradan federasyon başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Elinden gelen her şeyi yapıyor. Tabii diğer güreşlere göre burası biraz daha önemli. Çünkü birinci olunca, altın kemeri takınca Türkiye'nin başpehlivanı oluyorsun. Çok gurur verici. Her pehlivanın hedefi ve hayali burada altın kemeri takmak." diye konuştu.

Mehmet Yeşil Yeşil: "Herkesin rüyalarını ve hedeflerini süsleyen altın kemere biz de talibiz"

Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil de Kırkpınar'ın çok önemli olduğunu söyledi.

Nasibini aramaya geldiğini dile getiren Yeşil Yeşil, "Hedeflerimiz hep yüksek. Herkesin rüyalarını ve hedeflerini süsleyen altın kemere biz de talibiz. Hakkımızda hayırlısını diliyorum. Mücadelemizi vereceğiz. Güzel bir Kırkpınar diliyorum. Kaza, sakatlık olmadan ve rekabetin yüksek olduğu ve seyircinin memnun ayrıldığı bir Kırkpınar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Başpehlivanlardan Recep Kara da Kırkpınar'da ayrı bir heyecan yaşadıklarını ve ellerinden geleni yaptıklarını belirtirken, tüm güreşçilere başarı diledi.

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık 1. tur müsabakaları gerçekleşti

Cazgırın davetiyle çayıra çıkan 53 başpehlivan kuralarını çekti. Kura sonucuna göre Orhan Okulu güreş yapmadan tur atladı.

Salavatlanmaları için anons yapılmasına rağmen başpehlivanlar çayırın orta kısmında toplandı. Daha önce başpehlivanların basın açıklaması yaparak taleplerini iletecekleri belirtilmişti, ancak talepleri organizasyondan sonra dile getirmek üzere bundan vazgeçildiği öğrenildi. Güreşçilerin yanlarına giden Türkiye Geleneksel Yağlı Güreşleri Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim güreşçilere başarı diledi. Fotoğrafı çekiminin ardından başpehlivanlar kol bağladı.

Peşreve çıkan güreşçiler daha sonra rakipleriyle güreşe tutuştu. Başpehlivanlar güreşlerinin bir kısmını sağanak altında yaptı. Güreşlerin ilk dakikaları pehlivanların birbirini tartmasıyla sürdü. Süleyman Başar, Serdar Yıldırım'ı kısa sürede yenerek turun ilk galibi olarak ismini yazdırdı. Yine altın kemerli başpehlivanlardan Recep Kara ve İsmail Balaban'da kısa sürede rakiplerini yenen başpehlivanlardan oldu.

Tahkim kararıyla geçen yılki Kırkpınar unvanı elinden alınan ve 3 ay 15 gün ceza alan Cengizhan Şimşek'in güreşi merak edilen güreşler arasında yer aldı. Cengizhan Şimşek ve İsmail Erkal arasındaki güreş daha çok yerde geçti. Cengizhan'ın daha aktif güreşmesine rağmen bu karşılaşma seyir zevki noktasında da doyurucu bir güreş olmadı. Puanlama bölümüne dakikalar kala Cengizhan, rakibini sırt aşağı getirerek yenmeyi başardı.

Ali Gürbüz ile Ünal Karaman arasındaki müsabakada Gürbüz'ün ataklarına rağmen Ünal Karaman'ın pasif güreşmesi, kule hakemliğinin de dikkatinden kaçmadı. Ünal Karaman'a iki ihtar verildi. İki başpehlivan normal sürede yenişemedi. Ali Gürbüz bastırdığı rakibinin arkasına geçerek puan alıp müsabakayı kazanan isim oldu.

Orhan Okulu'nun direkt yükseldiği ikinci tur için vize alan pehlivanlar şöyle:

İsmail Balaban, Özkan Yılmaz, Recep Kara, Ertuğrul Dağdeviren, Semih Turgut, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Yusuf Can Zeybek, Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Fatih Atlı, Cengizhan Şimşek, Mustafa Taş, Ali Yanatma, Furkan Durmuş Altın, Nedim Gürel, Ali Gürbüz, Hamza Köseoğlu, Mecit Yıldırım, Mustafa Batu, Faruk Akkoyun, Yıldıray Akın, Kürşat Şevki Korkmaz, Abdullah Güngör, Emre Erkal, Süleyman Başar.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.