BTSO’nun en genç yönetim kurulu üyesi Şakir Özen’le Abidin Usta markasını konuştuk
Genç iş insanı Şakir Özen yemek sektöründeki mesleğine babası Bursa’nın çok yakın tanıdığı merhum Abidin Özen’in Tuzpazarı’ndaki lokantasında başladı. Zaman içerisinde hem Abidin Usta Lokantalarını, hem de günlük 50000 kişilik yemek üretimi yapan Örnek Yemek Sanayii’ni yukarılara taşıdı. Hem çalıştı, hem yüksek öğrenimini tamamladı.
Abidin Şakir Özen, iş dünyası yanında STK ve SİAD’larda da etkin rol oynuyor. Geçtiğimiz dönem Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Fast Food, Lokanta ve Restoranlar Komitesi Başkanı idi. 1 Ekim 2022’de yapılan BTSO Komite ve Meclis üyeliği seçimlerinde tekrar seçildi ve BTSO’da İbrahim Burkay tarafından yönetim kurulu ekibine dahil edildi. Şu anda BTSO Yönetim Kurulu’nun en genç üyesi.
1967 yılından bugüne babası Abidin Özen ustanın aynı heyecan ve kalitesini yemek severlere sunuyor. Bunun yanında gerek Abidin Usta lokantaları ve Örnek Yemek Sanayii ile Bursa ve ülke ekonomisine değerler katmaya devam ediyor.
Peki Abidin Usta kimdir?
1958 yılında henüz 16 yaşında bir genç olan “Abidin ÖZEN” ailesi ile Yugoslavya’nın Prizren Kasabası’na bağlı Mamuşa Köyü’nden Bursa’ya göç eder. Abidin Özen Tahtakale’deki ünlü Levent Lokantası’nda komi olarak çalışmaya başlar. Tahtakale’deki Levent Lokantası’nda komi olarak başladığı mesleğinde, malzeme taşır, bulaşık yıkar, garsonluk yapar, çalışkanlığı, sabrı ve mesleğine olan sevgisiyle baş aşçılığa kadar yükselir. Mesleğine olan bu tutkusu, ona başarı olarak geri döner. “Abidin Usta” ismiyle güçlü ve güvenilir bir Bursa markasına dönüşecek Abidin ÖZEN’in başarılar ve gurur dolu lezzet serüvenine ilk adımı burada atılır. 1967 yılında sektörde edindiği tecrübe ile Kayhan Çarşısı girişinde ilk lokantasını hemşehrisi Hamit Gülseven’le ortak açar. Kısa zamanda da sulu yemeklerinin namı yayılır, özellikle de süt helvasının! Abidin Usta’nın müşterisi her geçen gün artmakta ve yemeklerindeki lezzetin namı giderek yayılmaktadır. 1972’de ortaklıktan ayrılır ve Tuzpazarı’ndaki Yeni Lokanta’yı açar. 2004 yılında Tuzpazarı’nda kiracı olduğu lokantanın binasını satın alır ve restore ettirdikten sonra “Abidin Usta Osmanlı Mutfağı” markasıyla lezzet serüvenine devam eder.
2011 yılında Abidin Özen ustanın vefatından itibaren markanın bayrağını oğlu Şakir Abidin Özen devralarak daha yukarılara taşımaya devam ediyor.
Abidin Şakir Özen’le yaptığımız söyleşide;
Abidin ustanın titizliğini, prensiplerini, çok eskilerde bahçeli evlerde düğün, cenaze yemeği olarak odun ateşinde kazanlarda pişirilen yemekleri, efsane süt helvasını, Abidin Usta markasını, yemek menülerini konuştuk.
Daha fazla detayları aşağıdaki röportajımızda izleyebilirsiniz.