TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Textile Show Fuarı binlerce iş bağlantılarıyla son buldu

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2023 15:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 15:42

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası BTSO ve Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği UTİB tarafından geleneksel hale getirilen 3 günlük Bursa Textile Show Fuarı katılımcı firmaların memnuniyetiyle son buldu.

Bursa geçtiğimiz 3 gün Uluslararası kimliğe bürünen bir fuara imza attı. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve UTİB'in organize ettiği Bursa Textile Show fuarı yerli ve yabancı misafirlere ev sahipliği yaptı.

Böylece Bursa, hem uluslararası arenada kendinden söz ettirdi, hem de ülkemize döviz girdisi oldu. Yabancı alıcılar Bursa'ya kadar gelmişken şehrin tarihi, turistik noktalarını gezme imkanı buldu. Başta otelcilik, restoran sektörleri olmak üzere bir çok iş sektörü kazanç sağladı.

---

Düzenlenen fuarlar ülke için, şehir için prestijli bir iştir. 

Fuarda stand açan firmalar yeni inovatif ürünlerini varolan müşterilerine ve potansiyel müşterilere sergilerler, yeni kişilerle tanışırlar, bağlantılar yaparlar. Belki ulaşamadıkları firmalarla fuar vesilesiyle tanışma fırsatı yakalarlar.

Stand açan firmalar hiçbir bağlantı yapmasalar bile "bu iş dünyasında bizde varız" mesajı vermiş olurlar.

---

Birebir konuştuğumuz firmalar İngiltere, BAE, Suriye, Almanya, Fransa'dan gelen yabancı misafirlerin varlığından memnun olmuşlar. 

Bundan sonrası firmaların sergileyecekleri istikrarlı ve profesyonel kimlikleriyle devam edecek. Kurumsal iş süreçleriyle hatasız diyaloglara devam edip kazan-kazan ilkesiyle el sıkışacaklardır.

---

Fuarlar yeni ihracat kapılarının açılmasına vesile olur. Böylelikle ülkemizin şirketleri daha fazla ihracat yapacaklar ve ülkemize döviz girecek. Cari açığın kapanmasına katkısı olacak.

---

Bir sonraki fuarların daha başarılı, daha ses getirmesi gerektiği nedeniyle yetkililere birkaç önerimi sunmak isterim. 

Benim en önemli aktaracağım öneri, Buttim arkasındaki fuar merkezinin ve fuar binasının görsel açıdan güzelleştirilmesi, iyileştirilmesidir. Önceki senelerde gözüme takılmış bir mermer kırığının bu gidişimde yine aynı şekilde durduğunu görmek üzdü beni. Araç otopark alanları sigara izmaritleriyle, asfalttan fırlamış kuru otlarla kaplıydı. Bina giriş kapısının hemen sağındaki oturma grupları yağmurdan, güneşten çatlamış, hasar görmüş. 

İçeride onca önemli işler yapılmaya çalışılırken, insanlar ikna edilmeye çalışılırken otopark alanının otluk ve sigara izmaritleriyle dolu olması, güneşten çatlamış bankların varlığı bunca güzel yapılan işleri gölgelemez mi?

Yabancı turist yerde gördüğü bir çöp parçacığının, sigara izmaritinin, tükürüğün fotoğrafını çekerek yayarsa işte burada tüm yapılan yatırımlar çöpe gitmiş olur. Fuar alanına araçla girişten itibaren lavaboların temizliğine kadar çok dikkat edilmelidir.

Bir de başka şehir ve ülkelerle tarih çakışmamalı. Geçtiğimiz yıllardaki Textile Show fuarıyla aynı anda İstanbul'da da tekstil fuarının olması Bursa'lı tekstilcilerin moralini bozmuştu. Bu sene yine Fransa'da bir tekstil fuarının olması nedeniyle önceliklerin oraya kaydığı düşüncesiyle moralleri bozuktu bazı firma sahiplerinin.

---
Bu seneki küçük hatalardan çok önemli dersler çıkararak seneye yapılacak fuar için bugünden önlemler alınacağına inanıyorum. 

İlk gün açılış seremonisinde bulunan önemli Protokol, STK, SİAD temsilcileri fuar süresince alanda olmalı. Mesela; 3 günlük fuarda sadece ilk gün açılış seremonisinde değil, 3 gün boyunca her gün yarımşar saat bile olsa orada varlıklarını göstermeleri katılımcı firmalara doping olur. Bu süreçte iş insanlarımızın daha fazla dopinge ihtiyaçları var.

---
Fuarda emeği geçen tüm organizasyon yetkililerini kutluyoruz. Fuara verdikleri destekler için BTSO, Kosgeb, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği yönetimlerini tebrik ediyoruz.

---
İki önerimi daha aktarmak isterim.

Önümüzdeki sene yapılacak fuar için dünyanın en önemli medyası veya medyaları ve sunucularını da davet ederek fuar esnasından canlı yayınlar yapılarak Bursa organizasyonunun tüm dünyaya duyurulması çok etkili olacaktır. Bursa'nın bu bütçeyi karşılayacak her türlü imkanı vardır.

Bir de hareketli geçmesi için ürünleri mankenlerin sunması. Fuar süresince küçük defileler, sunumlar bir hareketlenme, bir enerji katacaktır sahaya.

---
Herkese başarılı iş hayatı dileklerimizle...

Hakan Kavurmacı
Dijital Haber
Email: iletisim@dijitalhaber.com.tr
WhatsApp: 05511004640

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.