TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye İstatistik Kurumu ISO 9001 ve ISO 50001 Belgelerini aldı

Türkiye İstatistik Kurumu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi Aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye İstatistik Kurumu ISO 9001 ve ISO 50001 Belgelerini aldı

Türkiye İstatistik Kurumu 27 Şubat 2024 tarihinde Kurumda gerçekleştirilen bir törenle ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesi aldı. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelerinin takdim töreni, Kurum Başkanımız Dr. Erhan ÇETİNKAYA, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami ŞAHİN, her iki kurumun üst yönetimi ve çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Ayrıca Kurumumuz merkez binasının önünde bulunan bayrak direğine de TS-EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi bayrağı çekildi. Törende bir konuşma gerçekleştiren Kurum Başkanımız Dr. Erhan ÇETİNKAYA, TÜİK in, uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurma vizyonuna ciddi katkı sağlayacak olan TS-EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin öneminden bahsetti. ISO 9001 belgesinin tüm dünyada bilinirliğine vurgu yaparak belgenin TÜİK e kazandırılmasının TÜİKte yürütülen değerli çalışmaların başarısını taçlandırdığını ifade etti.

TSE Başkanı Mahmut Sami ŞAHİN törende yaptığı konuşmada ise geçmişinin neredeyse 100 yıla dayandığı Türkiye İstatistik Kurumunun, ülkemizin resmi istatistiklerinin üreticisi ve koordinatörü olmasının ötesinde, stratejik plan ve programların belirlenmesi, kurum ve kuruluşların yol haritalarının çizilmesi noktasında her zaman temel başvuru kaynağını oluşturduğunu dile getirdi. Plan ve programların hazırlanırken, yol haritalarının oluşturulmasında Türkiye İstatistik Kurumunun sunmuş olduğu, kıymeti ölçülemez verilerden de yararlandıklarını ve her zamanda yararlanacaklarını ifade etti. Kalite yönetim sisteminin uygulanmasının ve belgelendirilmesinin tüm paydaşların ve kullanıcıların güvenini ve memnuniyetini artırarak kurumsal kaliteyi daha ileriye taşıyacağı düşüncesinin ön planda tutulduğu törende ayrıca sistemin kurum çalışanları arasındaki işbirliği ve iletişimi artırarak kurumsal kalite kültürünün yaygınlaştırılmasını sağlayacağı da ifade edildi.

Kalite yönetim anlayışı ile sürekli iyileştirme felsefesi misyon edinilerek güçlü yönlerin sürdürülebilirliği, iyileştirmeye açık yönlerin ise iyileştirilmesi amaçlandı. Enerjinin giderek daha da büyük önem taşıdığı günümüzde, enerjinin verimli kullanılması esasına dayanan ISO 50001 Enerji Yönetim Sisteminin enerji politikalarının belirlenmesi, amaç ve hedefleri doğrultusunda oluşturduğu enerji yönetim programları çerçevesinde kuruluşların sağlam bir enerji yönetimi sistemi uygulamasına yardımcı olan bir ISO belgesi olduğu belirtildi. Tüm dünyada kabul görmüş uluslararası bir kalite yönetim standardı olan TS-EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin kazanılmasının hem uluslararası hem ulusal arenada gurur ve onur verici bir aşama olduğunun üzerinde duruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.