TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Chimera S&P Turkey Shariah” Abu Dabi Borsası’nda işlem görmeye başladı

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlere yatırım yapmak üzere Abu Dabi’de “Chimera S&P Turkey Shariah” Borsa Yatırım Fonu kuruldu. Fon 9 Ağustos 2022 tarihinde Abu Dabi Borsası’nda işlem görmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dijitalhaber.com.tr
“Chimera S&P Turkey Shariah” Abu Dabi Borsası’nda işlem görmeye başladı

Borsa İstanbul ile Abu Dabi Borsası arasındaki çalışmalar ilk olarak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Birleşik Arap Emirlikleri ile geliştirilen ilişkiler ve karşılıklı ziyaretler kapsamında; Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın 24 Kasım 2021 tarihinde Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında iki ülke borsaları arasında bir mutabakat zaptı imzalanmasıyla başladı.

Bu mutabakat zaptı doğrultusunda; iki Borsa birlikte çalışabilecekleri alanları değerlendirerek ilk olarak Abu Dabi Borsası’nın teknolojik dönüşüm çalışmaları alanında iş birliği yapma kararı aldılar. İki Borsa arasındaki çalışmalar daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Şubat 2022 tarihinde Birleşik Arap Emirliklerine yaptığı ziyaret sırasında ticari anlaşmaya dönüştürüldü. Bu ticari anlaşma kapsamında; Borsa İstanbul Abu Dabi Borsası için geliştirilen sistemlerin kurulumu, entegrasyonu, verilerin aktarımı, uygulama ve kabul testleri, bilgi ve tecrübe aktarımı ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra teknik danışmanlık hizmetleri de vermeye başladı. Böylece Borsa İstanbul bilgi teknolojileri alanında ilk ihracatını gerçekleştirmiş oldu.

İmzalanan mutabakat çerçevesinde bir başka iş birliği alanı ise iki Borsanın potansiyel yatırımcılarını artırmak yönünde gerçekleşmektedir. Bu kapsamda Borsa İstanbul olarak kuruluş çalışmalarına büyük destek verdiğimiz ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerine yatırım yapmak üzere kurulmuş Chimera S&P Turkey Shariah Fonu, düzenlenen gong töreni ile 9 Ağustos 2022 tarihinde Abu Dabi Borsası’nda işlem görmeye başladı.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerine yatırım yapmak üzere işbirliğimiz kapsamında desteğimizle kurulmuş olan Chimera S&P Turkey Shariah Borsa Yatırım Fonu’nun bugün Abu Dabi Borsası’nda işlem görmeye başlamasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Fonun toplam büyüklüğünün zaman içerisinde Abu Dabi’deki yatırımcıların artan ilgisi ve talepleriyle daha yüksek miktarlara ulaşacağına inanıyor ve yatırımcılarına yüksek kazançlar sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.